Конкурс за млади творци, които да покажат Кюстендил и традициите

...
Конкурс за млади творци, които да покажат Кюстендил и традициите
Коментари Харесай

Читалището в Кюстендил обяви артистичен конкурс за творческа стипендия

Конкурс за млади създатели, които да покажат Кюстендил и традициите в района посредством художествено изкуство, разгласи читалище " Братство " в регионалния град. Кандидатите могат да вземат участие с филм, картина, музика танц или по различен артистичен метод, като участникът с най-хубавото предложение ще получи еднократна креативна стипендия от 1000 лева

Кюстендил

Да покажеш родния си град пред света по най -добрия метод не е лесна работа, споделя 15 год. Василия, която е решила да се включи в предизвикването. Занимава се с национално пеене и има доста извоювани оценки от влиятелни национални и интернационалните състезания.

Идеята на състезанието е да предизвика креативното и изобретателно мислене измежду младежите.
Иван Андонов- ръководител на читалище " Братство " – Кюстендил: Да развият своето въображение и своите показа и да създадат нещо хубаво и по друго за нашия прелестен град. Различните музиканти могат да приготвят спектакли, показване на фолклор, песни, традиции, обичаи, за художниците също е необятна тематиката, имаме танцови обединения, които са подготвили танцови спектакли.
Конкурсът се осъществя по платформа " АГОРА ". Финансиран е от фондация " Америка за България ".Творческите оферти би трябвало да бъдат подготвени до края на октомври т.г след което специфична комисия ще дефинира спечелилият.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР