Конкурс за избор на ново ръководство на Центъра за градска

...
Конкурс за избор на ново ръководство на Центъра за градска
Коментари Харесай

Ще има конкурс за ново ръководство на ЦГМ

Конкурс за избор на ново управление на Центъра за градска подвижност ще започва при започване на 2020 година На идната си сесия Столичният общински съвет (СОС) ще избере комисия, която да приготви процедурата. Това заяви ръководителят на стопанската комисия към СОС и общински консултант от ГЕРБ Николай Стойнев.
Кандидатите ще би трябвало да приготвят идея за развиването на сдружението, което годишно ръководи към 200 млн. лева Освен това то управлява градския превоз и дава отговор за зоните за платено паркиране.
Освобождаването на досегашния началник на ЦГМ Христиан Петров, който към този момент е общински консултант, стана мотив за полемики на сесията на СОС. Независимият Борис Бонев от “Спаси София ” настоя Сметната палата да направи одит на сдружението поради нарушеното публично доверие.
Изслушване на управлението на друго общинско сдружение - “Чистота Искър ”, желае Българска социалистическа партия, разгласи пък зам.-председателят на СОС Милка Христова. Причината са проблемите в сдружението, откакто инспекция откри, че там непозволено са превъзлагани действия на компании, близки до предприемача Румен Гайтански - Вълка. Затова от 3 столични региона то към този момент ще дава отговор единствено за чистенето на “Красна поляна ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР