Конкурс за длъжност Директор“ (6 щатни бройки) на следните общински

...
Конкурс за длъжност Директор“ (6 щатни бройки) на следните общински
Коментари Харесай

В 6 детски градини във Варна са обявени конкурси за директори

Конкурс за служба „ Директор “ (6 щатни бройки) на следните общински детски градини:
ДГ №10 „ Карамфилче “ ДГ №11 „ Незабравка “ ДГ №13 „ Мир “ ДГ №18 „ Чайка “ ДГ №39 „ Приказка “ ДГ №49 „ Боров ъгъл “ Кратко изложение на длъжността:
 Директорът на общинската Детска градина (ДГ) управлява просветителния развой в институцията в сходство с държавната политика в региона на образованието. Планира, провежда, координира, управлява и дава отговор за цялостната административно-управленска и финансова активност в институцията.
  Възнаграждение:
Трудовото заплащане на шефовете на общински детски градини се дефинира според Правилата за установяване на работните заплати на шефовете на общинските детски градини и центрове за поддръжка на личностното развиване.
Изисквания към претендента за заемане на длъжността: Да са български жители, жители на други страни членки на Европейски Съюз, непознати жители, в случай че са препоръчани по междудържавни спогодби, дълготрайно пребиваващи в страната непознати жители – със единодушие на Началника на Регионално ръководство на образованието-Варна (РУО-ВАРНА), дълготрайно и непрекъснато пребиваващи в страната непознати жители. Да са придобили висше обучение с образователно-квалификационна степен „ Магистър “ в съответното на длъжността професионално направление според Класификатора на областите на висше обучение и професионалните посоки и професионална подготовка нужна за осъществяването на съответната служба. Да имат не по-малко от 5 години училищен стаж. Да не са осъждани за съзнателно закононарушение от общ темперамент, без значение от реабилитацията. Да не са лишени от правото да упражняват специалността. Да не страдат от болести или отклонения, които заплашват живота и здравето на децата, избрани с Наредба, издадена от Министъра на опазването на здравето, в съгласие с Министъра на образованието и науката. Да нямат наложено дисциплинарно наказване „ уволняване ”, в случай че наказването е заличено. Трудовият контракт на претендента да не е преустановен на съображение чл.328, ал.1, т.5 от КТ до една година преди оповестяване на състезанието.
 
Начин на осъществяване на състезанието: Допускане по документи. Писмен изпит – тест. Интервю.
 
Необходими документи за присъединяване в състезанието: Заявление до кмета на Общината /по образец/; Документи за приключено висше обучение, подготовка, дееспособност, научно звание или научна степен, ПКС и други – копие; Професионална автобиография; Документи, доказващи училищен трудов стаж, трудова брошура – копие; Декларация за неналичието на болести или отклонения, които заплашват живота и здравето на децата и учениците, избрани с Наредба, издадена от Министъра на опазването на здравето, в съгласие с Министъра на образованието и науката; Декларация, че претендентът не е осъждан за съзнателно закононарушение от общ темперамент, без значение от реабилитацията и не е лишен от правото да упражнява специалността /по образец/;
*  Необходимо е копията на представяните документи да са ясни и четливи.

* Кандидатите са длъжни да се срещнат авансово с длъжностната характерност за длъжността „ Директор “ на общинска ДГ.

 
 Срок и място за подаване на документите: Документите за присъединяване в състезанието се подават в едномесечен срок от датата на оповестяването му до 17.30 часа на 16.06.2022 година, персонално от претендента или упълномощено от него лице в Информационен център на Община Варна с адрес: гр. Варна, бул. „ Осми крайморски полк “ № 43 или по електронен път на адрес [email protected] като заявката и декларацията следва да бъдат подписани от претендента с дипломиран електронен автограф. Преди подаване на документи се прави инспекция на комплектността на документите в дирекция „ Образование и юношески действия “, ет. 11, стая №1111  от 09:00 до 12:30 часа и от 14:00 до 17:30 часа. Списъците на позволените и недопуснатите претенденти и всички известия по отношение на състезанието се афишират на интернет страницата на Община Варна в регламентираните от законодателството периоди.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР