Конкуренцията за включване в класацията на Най-влиятелните жени в бизнеса“

...
Конкуренцията за включване в класацията на Най-влиятелните жени в бизнеса“
Коментари Харесай

Най-влиятелните бизнес дами през 2022 г.

Конкуренцията за включване в класацията на " Най-влиятелните дами в бизнеса “ на сп. Fortune се изостря през тази година, съобщи.

Като самопризнание за това какъв брой световен е станал бизнесът, от изданието сарешили да обединят щатската и интернационалната си ранглиста на най-хубавите дами корпоративни водачи.

Въпреки това, Топ 10 в тазгодишната ранглиста е подобен с миналата година -с няколко изключения.

Първото място завтора поредна година заема Карън Линч -президент на CVS Health, която е най-високо класираната компания във Fortune 500 и Global 500, ръководена от жена.

Линч оглавява компанията през февруари 2021 година, катооттогава приходите на CVS Health нарастват с 9%, а акциите й нарастват с 42%, представяйки се много по-добре от показателя S&P 500.

След Линч в класацията и тази година се подреждат Джули Суийт, ръководител и основен изпълнителен шеф на Accenture (2); Джейн Фрейзър, основен изпълнителен шеф на Citi (3) и Мери Бара, ръководител и основен изпълнителен шеф на GM (4).

Петото място обаче е за Джесика Тан -главен изпълнителен шеф на Ping An Insurance Company of China, Ltd, която е 25-ата най-голяма компания в света.

От Fortune означават, че макар локдауните в Китай и “променливите потребителски настройки, ” под управлението на Тан Ping An регистрира по-висока от предстоящата облага за първото полугодие на 2022 година и преследва задачата си да реализира въглероден неутралитет до 2030 година

Нов член в Топ 10, спрямо миналогодишната ранглиста, е и Ема Уолмсли, основен изпълнителен шеф на фармацевтичната компания GSK. По-рано през годината тя отдели оцененото на 13 милиарда $ поделение за потребителско здраве на компанията.

“Сега GSK е напълно фокусирана върху фармацевтиката и разполага със обилни средства, с цел да влага в обещаващи производители на медикаменти и ваксини, ” означават от Fortune.

Две бизнес дами изпадат от Топ 10, спрямо миналата година. Това са Тасунда Браун Дъкет, президент и основен изпълнителен шеф на TIAA, както и Рут Порат, старши вицепрезидент и основен финансов шеф на Alphabet. Те обаче се задържат покрай върха, като отстъпва до 11-о и 12-о място, респективно.

Ето и кои са 10 най-влиятелни дами в бизнеса през 2022 година, съгласно Fortune:

1. Карън Линч, президент и основен изпълнителен шеф на CVS Health

2. Джули Суийт, ръководител и основен изпълнителен шеф на Accenture

3. Джейн Фрейзър, основен изпълнителен шеф на Citigroup

4. Мери Бара, ръководител и основен изпълнителен шеф на GM

5. Джесика Тан, изпълнителен шеф и основен изпълнителен шеф на Ping An Insurance

6. Карол Томе Carol Tomé, основен изпълнителен шеф на UPS

7. Розалинд Брюър, основен изпълнителен шеф на Walgreens Boots Alliance

8. Ема Уолмсли, основен изпълнителен шеф на GSK

9. Гейл Бодро, президент и основен изпълнителен шеф на Elevance Health

10. Абигейл Джонсън, ръководител и основен изпълнителен шеф на Fidelity Investments

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР