Конкуренцията на пазара за чатботове с изкуствен иннтелект става все

...
Конкуренцията на пазара за чатботове с изкуствен иннтелект става все
Коментари Харесай

Разработчици на ChatGPT създадоха по-добър чатбот


Конкуренцията на пазара за чатботове с неестествен иннтелект става все по-интересна
(снимка: CC0 Public Domain)

Бивши чиновници на компанията OpenAI, която създаде най-популярния чатбот с изкуствен интелект, сътвориха нов AI артикул, който идва с претенцията, че е по-добър от ChatGPT. Новият чатбот Claude 3 Opus работи с картинки, код и текст, дава отговор бързо на всеки въпрос. В момента приложението е налично в 159 страни.

Младата компания Anthropic показа Claude 3, набор от модели с изкуствен интелект, които съгласно разработчиците са най-бързите и най-мощните до момента. Новите принадлежности се назовават ​​Claude 3 Opus, Sonnet и Haiku.

Anthropic твърди, че най-способният от новите модели,, превъзхожда OpenAI GPT-4 и Гугъл Gemini Ultra в проби като познания на равнище студент, разсъждения на равнище висшист и базова математика.

За първи път Anthropic предлага мултимодална поддръжка. Потребителите могат да подават на изкуствения разсъдък фотоси, диаграми, документи и други типове неструктурирани данни за разбор и отговори.
още по темата
Останалите модели Sonnet и Haiku са по-компактни и по-евтини от Opus. От началото на седмицата Sonnet и Opus са налични в 159 страни по света, а скоро ще стане разполагаем и Haiku.

Anthropic не разкрива какъв брой време е лишило образованието на Claude 3 Opus и какви са вложенията в плана, като само прецизира, че компании като Airtable и Asana са помогнали за тестването на моделите.

Миналата година по това време Anthropic се смяташе за иден генеративен AI стартъп, учреден от някогашни ръководители от изследователската компания OpenAI.

Дванадесет месеца по-късно, това е един от най-горещите започващи компании в региона на изкуствения разсъдък, с поддръжници, в това число Гугъл, Salesforce и Amazon, и артикул, който се конкурира непосредствено с ChatGPT както в корпоративния, по този начин и в потребителския свят.

През миналата година стартъпът е сключил пет разнообразни покупко-продажби за финансиране на обща стойност почти 7,3 милиарда $.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР