Конкретно решение за нови по-строги мерки срещу разпространението на коронавируса

...
Конкретно решение за нови по-строги мерки срещу разпространението на коронавируса
Коментари Харесай

Новите мерки в София ще влязат в сила от събота, от понеделник - може и в цялата страна

Конкретно решение за нови по-строги ограничения против разпространяването на ковид в страната следва да бъде взето. То ще бъде оповестено от здравния министър Костадин Ангелов на постоянния брифинг в четвъртък. Това сподели основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев след среща в Министерството на здравеопазването.

В София и региона най-вероятно ограниченията ще влязат в действие от събота, от понеделник вероятно ще бъде въведени в цялата страна.

Предвижда се да бъдат затворени заведения, фитнеси, молове, учебни заведения, детски ясли и градини.

По-рано през днешния ден кметът на София Йорданка Фандъкова, шефът на РЗИ-София Данчо Пенчев и шефове на столичните лечебните заведения бяха на диалози при здравния министър.

След срещата тази заран стана ясно, че се разисква още веднъж да бъдат затворени молове, заведения за хранене, учебни заведения, детски градини, фитнеси, всички културни мероприятия в София. КПП-та обаче няма да има, безапелационен беше шефът на РЗИ-София Данчо Пенчев в отговор на въпрос на Българска национална телевизия.

По думите на Йорданка Фандъкова обстановката в града се е влошила и има растеж на децата, признати в болница с коронавирусна зараза. Те са настанени най-вече в лечебните заведения "Пирогов " и ИСУЛ.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР