Конкретният повод за отстраняването на директора на Пирогов Асен Балтов

...
Конкретният повод за отстраняването на директора на Пирогов Асен Балтов
Коментари Харесай

Д-р Димитър Петров: Пирогов се управлява абсолютно непрозрачно, проф. Балтов крие материали

Конкретният мотив за отстраняването на шефа на " Пирогов " Асен Балтов е инспекцията на Здравната каса, която имаше един промеждутъчен отчет, получен преди 3-4 седмици. В момента излезе окончателният отчет, който удостоверява резултатите на междинния. Това сподели пред медиите заместник-министърът на опазването на здравето доктор Димитър Петров.

Според Петров всичко, което касае публичните лечебни заведения и публичните средства би трябвало да се оповестява.

" Не можем да прикриваме обстоятелства. Има и други данни, в това число от настоящия съвет на шефовете. Те самите настояват, че се ръководи безусловно непрозрачно " Пирогов ". Проф. Балтов крие от съвета на шефовете материали, които те са му поискали. Вероятно ще излязат и други обстоятелства. Практиката демонстрира, когато по обособени критерии сменим едно управление, по-късно излизат голям брой фрапиращи обстоятелства ", сподели доктор Петров.

Той съобщи, че не може да одобри обстоятелството за какво един началник на болница възприема отстраняването си като офанзива към болничното заведение и лекарите. Това, което е правил един началник, няма общо с активността на лекарите, сподели той.

" Възможно е за това нещо да носят виновност и шефовете на избрани клиники и отделения. Защото прави усещане при инспекцията, че се касае по две клинични пътеки - бъбречна непълнота и чернодробни болести. Множеството такива случаи приказват за неупражнен надзор от страна на шефа ", сподели още зам.-министърът.

Той съобщи, че шефът пречи на активността на Съвета на шефовете и еднолично не може да се ръководи една такава болница.
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/1139251773230489
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР