Конкретни мерки за защита на населението при авария в атомна

...
Конкретни мерки за защита на населението при авария в атомна
Коментари Харесай

Комисар Николов: При авария в АЕЦ в чужбина уплътнете прозорците и носете защитни маски

Конкретни ограничения за отбрана на популацията при повреда в атомна централа отвън България са създадени от управляващите у нас, акцентира пред публицисти шефът на Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ гл. комисар Николай Николов.

При вероятно изхвърляне на радиоактивен облак, придвижването му се следи от Държавна организация за нуклеарно контролиране, Групово дело ПБЗН и Национален институт по метеорология и хидрология, които създават климатични модели.

След като се дефинира траекторията на облака, популацията, което вероятно може да бъде наранено със застрашаващи здравето равнища на радиация, се изтегля.

За останалите жители, които не могат да бъдат изведени, Министерството на здравеопазването дефинира в кой миг стартира профилактика с йодни таблетки и с каква доза;
Персоналните ограничения за отбрана на популацията по-късно са оптимално уплътняване на порти и прозорци и носене на защитни маски. По думите на Николов защитни средства вид FFP2 са изцяло задоволителни.
ТЕМА преди 24 минути 958 преди 32 минути 886 преди 41 минути 196
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР