КОНКОРД, Н. Х. (AP) — Комисията, изследваща най-смъртоносната масова стрелба

...
КОНКОРД, Н. Х. (AP) — Комисията, изследваща най-смъртоносната масова стрелба
Коментари Харесай

Отвъд закона за „жълтото знаме“, комисията на Мейн подчертава още една пропусната възможност преди стрелбите

КОНКОРД, Н. Х. (AP) — Комисията, изследваща най-смъртоносната всеобща пукотевица в Мейн, заключи, че правоприлагащите органи имат задоволително учредения да издигнат обвинявания за нахлуване против Робърт Кард за удар с пестник сътрудник резервист от армията в лицето шест седмици преди да убие 18 души в Люистън.

Въпреки че правните специалисти и мъжът, който той удари, са съгласни с това, те споделят, че даже и да бяха повдигнати обвинявания, те можеше да не предотвратят стрелби.

Независима комисия, основана от губернатор Джанет Милс, преглежда събитията, довели до стрелбите на 25 октомври в зала за боулинг и бар и реакцията по-късно. Голяма част от неотдавна оповестения промеждутъчен отчет се концентрира върху закона за „ жълтото знаме “ на страната, който разрешава на арбитър краткотрайно да отнеме оръжията на някого по време на психиатрична рецесия.

Критиката е изключително ориентирана към Sgt. Арън Сколфийлд от офиса на шерифа на окръг Сагадахок. Панелът заключи, че службата е имала евентуална причина с...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР