Конгресът на САЩ задължи Пентагона да изготви анализ за военното

...
Конгресът на САЩ задължи Пентагона да изготви анализ за военното
Коментари Харесай

Конгресът поиска доклад от Пентагона за руското влияние на Западните Балкани

Конгресът на Съединени американски щати задължи Пентагона да изготви разбор за военното съдействие на всяка една страна от Западните Балкани с Русия.

Директорът на Пентагона Джеймс Матис би трябвало да изготви отчет, който ще бъде изпратен в съответните комисиите на двете камери на Конгреса, в това число и тези за защита и външна политика.

" Американският Конгрес желае обстоен лист за " съветското оръжие, военно съоръжение и техника, което е закупено и доставено за над един милион $ във всяка една от страните от Западните Балкани от 2012-та година до през днешния ден ", заяви " Гласът на Америка ". В отчета на Матис би трябвало да има подробна информация за присъединяване на силите за сигурност от Македония, Сърбия, Босна и Херцеговина и Косово във военни образования и тренировки с Русия за посочения интервал - от 2012-та до през днешния ден. Конгресът желае и подробен лист за всички контракти за съдействието в региона на сигурността на всяка една от посочените страни с Русия, в това число и разследващото съдействие с Москва.

Целта на този отчет е " Съединени американски щати да получат визия за съдействието в региона на сигурността на страните от Западните Балкани с Руската федерация и какво е въздействието на това партньорство върху ползите на Съединени американски щати, НАТО, Западните Балкани и всяка една страна-членка на Атлантическия пакт, която граничи с страните от Западните Балкани ", се споделя от документа.

В разбора би трябвало да се показва и съдействието на всяка една от страните от Западните Балкани със Съединени американски щати, в това число в придобиване на американското военно въоръжение и техника на стойност над 1 млн. долари след 2012 година, написа още в документа.

В Западна Европа и Съединени американски щати са обезпокоени от увеличаващото се съветско въздействие на Балканите и Централна Европа. Миналият месец авторитетният Атлантически съвет се разгласи за непрекъснато военно наличие на Балканите за стабилизиране на Югоизточна Европа заради " увеличаващия се политически напън на Русия в района ".

След визитата си на Западните Балкани през месец април тази година републиканският сенатор Джон Маккейн изрази страдание от неналичието в района на " американско наличие и желанието на Русия да попълни този вакуум ". Още тогава той се разгласи за по-чести визити на висши американски публични лица в района.

В началото на месец август вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс се срещна с представителите на осем страни членки и наблюдателки на Адриатическата харта, която бе основана през 2003-та година. Тя има за цел да подкрепя страните, искащи участие в НАТО.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР