Конгресът на САЩ ще учреди външна независима комисия, която да

...
Конгресът на САЩ ще учреди външна независима комисия, която да
Коментари Харесай

Независима комисия ще разследва щурма на Капитолия

Конгресът на Съединени американски щати ще учреди външна самостоятелна комисия, която да проверява офанзивата над Капитолия от поддръжници на Доналд Тръмп на 6 януари тази година. Това заяви председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси, представена от „ Би Би Си “.

В свое писмо до депутати тя изясни, че комисията ще бъде основана по пример на следствието на нападенията против Ню Йорк и Пентагона от 11 септември 2001 година.

„ Трябва да стигнем до истината по какъв начин се случи това “, изясни Пелоси. По думите ѝ „ ще се проверява и рапортува за обстоятелствата и аргументите, свързани с вътрешната терористична офанзива над комплекса Капитолия на Съединените щати… и връзка с намесата в мирния преход на властта “, написа „ Евронюз “.

Инцидентът докара до втора процедура по импийчмънт на Доналд Тръмп за поддържане на принуждение, която завърши с крах предходната седмица, откакто Сенатът не съумя да признае за отговорен някогашния президент. Причината е, че не бе събрано нужното за това болшинство от две трети от 100-те сенатори.

Прокурори в Съединени американски щати повдигнаха обвинявания за федерални закононарушения на над 200 души, взели участие в щурма на постройката на Конгреса.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР