Конфликтите и споровете са неизбежни във всяка връзка, дори в

...
Конфликтите и споровете са неизбежни във всяка връзка, дори в
Коментари Харесай

Има мъдри начини да се сдобрите след скандал

Конфликтите и разногласията са неизбежни във всяка връзка, даже в най-хармоничната.
Понякога могат да прераснат в скандал, в който да си кажете неща, за които след това ще съжалявате. Гневът не е добър консултант, само че има моменти, в които напрежението се натрупва и хората изпускат нервите си. 
Важно е да се пробвате по всякакъв начин да не допускате напрежението да ескалира до такива висоти, само че въпреки всичко когато това се случи е също толкоз значимо да знаете по какъв начин да се измъкнете. 
Има някои мъдри и доста положителни способи да се сдобрите след скандал, спор, спор или каквато и да е отрицателна обстановка в връзките и връзката. 

Не настоявайте да сте прави
Ако в разногласията имате навика да настоявате, че сте прави и всеки накланя везните към себе си, без да се вслушва в другия, това държание не е градивно. Ако подхождате по този начин, това ще задълбочи споровете сред вас, вместо да ги оправи. Когато видите, че още веднъж става прекомерно напечено, просто спрете, пребройте до 10 и обмислете обстановката, причините на колегата ви. Много е значимо и двамата сътрудници да знаят по кое време е време да спрат да се инатят и да упорстват, че са наложително прави. Това държание се трансформира в токсично за връзката и помрачава хармонията в нея. 

Не водете война между тях
Това, за което би трябвало да се биете е щастието във връзката ви, а не да се биете един против различен. Когато наближи скандал, спомнете си това. Всичките ви старания би трябвало да са ориентирани към това да се стремите дружно да се борите с живота, събитията, пречките, проблемите, които пречат на щастието ви, а не вие самите да създавате мотиви за спор. 

Поемайте отговорност, не бързайте да обвинявате
Една от най-големите неточности във връзките и разрешаването на споровете са обвиняванията. Много е мъчно човек самичък да признае грешките и слабостите си, да се извини, да се покаже слаб в дадената обстановка. Много по-лесно е да обвиниш другия за всичко и да настояваш, че ти си прав, а той постоянно бърка. Това незряло и неградивно държание в доста от случаите е причина за съсипия в връзките. 

Не се опитвайте да намерите слабото място на колегата си
Когато имате спор, не се старайте да уязвите половинката си и да го поставите в неуместна, подчинена позиция. Това е една от най-погрешните тактики, които убиват любовта и връзките. В устрема си да спечелите борбата, вие губите доста повече – губите щастието, доверието, близостта, които ви събират. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР