Конфликтът в Украйна се превърна за САЩ и техните съюзници

...
Конфликтът в Украйна се превърна за САЩ и техните съюзници
Коментари Харесай

Сергей Шойгу с хибридна операция на срещата на Шанхайската организация за сътрудничество

Конфликтът в Украйна се трансформира за Съединени американски щати и техните съдружници в следващия мотив за разрастване на икономическа и осведомителна война против Русия, съобщи през днешния ден съветският министър на защитата Сергей Шойгу по време на среща с ръководителите на военните ведомства на страните от Шанхайската организация за съдействие (ШОС), представен от БГНЕС.

„ Днес против Русия се вихри жестока санкционна и осведомителна война. А спорът в Украйна стана просто следващият претекст за това. Обявената цел на Съединени американски щати и на техните съучастници е стратегическо изтощение на Русия и отстраняването ѝ като съперник. Това е предизвестие за останалите страни, които организират самостоятелна външна политика ”, съобщи Шойгу.

Това е единствено някои от познатите разкази на Кремъл, с който Русия желае да оправдае своята геноцидна война в Украйна и да се показа пред света като жертва на оповестените за техни врагове Европейски Съюз, Съединени американски щати и НАТО, възприемани като груповия Запад. Нещо повече - с сходни манипулативни внушения съветският министър на защитата си разрешава да облъчва самостоятелните страни в ШОС, като им вменява страхове и закани, каквито действително не съществуват. 

Следващият подправен разказ на Шойгу е по какъв начин Москва полага „ съществени старания за съставяне на правова основа за стабилността на Европа в новите условия ”.

Подобни изказвания звучат меко казано цинично, тъй като на първо място " новите условия ", както се показва Шойгу, бяха провокирани не от различен, а точно от Русия. Не различен, а тя е страната, която желае с всички допустимо средства да наложи новия международен ред, почувствала се " застрашена " за своето бъдеще. Може би осъзнала, че към този момент Руската федерация не е онази страна, която да респектира света. Или може би към този момент Кремъл и Путин провиждат суверенитета на Русия само и единствено през призмата на войната.

Измислен разказ е идващото подстрекателство на Шойгу на срещата за съдействие сред страните в СОШ е, че „ Западът, отпред с Вашингтон, отхвърля да вземе поради нашата угриженост по отношение на гаранциите за взаимната сигурност и преди всичко по неутралния статут на Украйна ”.Според него са били подценени кардинални за съветската страна въпроси като неразширяването на НАТО на изток, неразполагането на нуклеарни оръжия и отвод от военни дейности покрай границите на Русия.

Това са мръсна агитация и манипулативни внушения - задоволително е единствено да си спомним дипломатическите старания на западните водачи да намерят път към спокойно решение на така наречен от Москва " огромна военна интервенция " още до момента в който не беше се развихрила в тези мащаби и с такава злоба на територията на Украйна. Всички опити за среща сред Зеленски и Путин удариха на камък. А изказванията на съветските управляващи, че Украйна неодобрява мирния преговорен развой е равностойно на шантаж, който няма по какъв начин да бъде оставен без отговор от Запада. Защото за Русия това значи капитулация на Украйна, а не обективен мир. Що се отнася до разширението на НАТО - това е волята на редица европейски страни и повода е очевадна - заканите, които излъчва Русия във връзка с своите съседи. Войната в Украйна е най-красноречивия образец и доказателство за това.

В този смисъл всички тези, дефинирани от Шойгу пред участниците във форума на Шанхайската организация за съдействие, са цялостни лъжи, които се опровергават от всички дейности на съветската страна в този боен спор. Като фалшив вести звучат и думите му, че Западът употребява като инструмент в хибридната война против Русия точно Украйна. Неверни са и обясненията му, че " забавянето на съветското нахлуване в Украйна е умишлено решение на военното управление за минимизиране на жертвите измежду мирното население ". Достатъчно е да си спомним невижданите закононарушения на съветските военни в Буча и други селища на Украйна, които провокираха гнева и възмушенинето на хората по целия свят. От друга страна редица военни специалисти настояват, че Русия е достигнала до максимума на своята ударна мощност, а пикът на успеваемостта ѝ мина, които изцяло демаскират погрешните изказвания на съветския боен министър, който към момента не има вяра, че в края на 2022 Украйна може да си върне изгубените територии. 

Руският министър упрекна украинските военни формирования, че „ ползват тактиката на изгорената земя, жестоко нарушават интернационалните правила и работят като терористи ”, което е брутално цинично, тъй като целият свят разбра кои са агресорите и терористите, а всички цивилизовани страни оповестиха Русия за държава-терорист. 

На финала на своята пропагандна тирада Шойгу изрича може би една от най-големите неистини, която беше многократно развенчана: " Киев, който отхвърли да извърши Минските съглашения, представляваше действителна опасност за жителите на Донбас, а в дълготраен проект и за Руската федерация. Разбирането за това докара до нуждата от специфична военна интервенция в Украйна ", която върви по проект и „ всички задания ще бъдат изпълнени ”. 

След тази хибридна интервенция, осъществена към самостоятелни страни в ШОС, дали пък Сергей Шойгу не се изживява като новия оракул на Русия?
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР