Конфликтът между Русия и Украйна се намира в момента в

...
Конфликтът между Русия и Украйна се намира в момента в
Коментари Харесай

Доц. Искрен Иванов: Конфликтът между Русия и Украйна в момента е в задънена улица

Конфликтът сред Русия и Украйна се намира сега в една задънена улица, съобщи доцент Искрен Иванов, специалист по сигурността, в.

" На този стадий не можем да приказваме за превръщане на войната, тъй като на всяка една доставка на оръжие на Украйна Русия реагира правопропорционално. Тя ескалира напрежението, с цел да покаже, че при повече доставки има запаси да се защитиу ", акцентира той.

Доставките на танкове " Леопард " от една страна и " Ейбрамс ", които следва да дойдат от Съединени американски щати, могат да оказват помощ на Украйна да удържи Русия в областите, в които сега се намират съветските войски, само че те не могат да ѝ оказват помощ да осъществио важен прогрес без помощта на повече доставки.

" А както чухме от френския президент, такива доставки няма да бъдат направени на този стадий ", разяснява доцент Иванов и акцентира, че спорът се намира в задънена улица.



Според него единственото, за което би трябвало да наблюдават Европейски Съюз и НАТО, е този спор да не ескалира в по-лошо.

Русия освен се готви да усили акциите си, тя се готви да разгласи цялостна готовност, уточни специалистът по сугурността.

" Русия може да победи в тази война единствено при две условия - или да разгласи цялостна готовност и протичащото се прерасне в още по-мащабен спор и в случай че доставките на оръжия за Украйна спрат ", акцентира доцент Иванов.

И предвижда, че ескалация ще има - Русия на няколко пъти е загатнала, че няма да се помири със обстановката.



Ако Украйна желае да си върне част от завзетите територии - от Донецк, от Луганск, само че без оптимизъм за Крим, за там ще трябват самолети, а за тях няма консенсус на този стадий, тя ще продължи да има потребност от от ден на ден и повече оръжия, само че Европейски Съюз и НАТО би трябвало доста деликатно да взимаме поради това, което сподели и Макрон - можем да продължим да оказваме помощ на Украйна с филантропични средства, да одобряваме украински бежанци, само че когато става въпрос за предоставяне на оръжия, би трябвало да сме безапелационни, че това може да става единствено в случай че то не крие заплаха от действителна ескалация и единствено в случай че това не отслабва нашата отбранителната дарба.

Вижте целия разбор във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР