Конфликтът между Иран и САЩ, породил напрежение в голяма част

...
Конфликтът между Иран и САЩ, породил напрежение в голяма част
Коментари Харесай

Американските санкции задушават подкрепяната от Иран Хизбула в Ливан

Конфликтът сред Иран и Съединени американски щати, породил напрежение в огромна част от Близкия изток, към този момент се усеща и в Ливан, където Вашингтон наложи наказания против подкрепяната от Иран формация " Хизбула " и предизвести, че те може да обзет и съдружниците им, задълбочавайки в допълнение икономическата рецесия в дребната арабска страна.

Правителството на Тръмп ускори глобите против ливанската екстремистка формация и свързани с нея институции до невиждани нива, като за първи път тяхна цел станаха парламентаристи, както и локална банка, която съгласно Вашингтон има връзки с групировката.

Двама високопоставени представители на американските управляващи посетиха през септември Бейрут и предизвестиха, че глобите ще бъдат разширени, с цел да лишат " Хизбула " от източниците ѝ на доходи. Този ход ускорява още повече тежката финансова и икономическа рецесия в Ливан, а ливански представители предизвестяват, че стопанската система и банковият бранш не могат да понесат натиска.

" Наскоро предприехме против " Хизбула " повече дейности, в сравнение с в цялата история на програмата ни за битка с тероризма ", сподели предишния месец в Обединените арабски емирства Сигал П. Менделкър, заместник-министърката на финансите на Съединени американски щати по въпросите на тероризма и финансовото разузнаване.

Менделкър съобщи, че Вашингтон има доверие на ливанското държавно управление и централна банка, че " ще създадат каквото би трябвало, с цел да подсигуряват, че " Хизбула " повече няма да има достъп до средства в банката ".
" Хизбула ", чието име на арабски език значи " Партия на Бога ", е основана от иранските Гвардейци на революцията след израелската инвазия в Ливан през 1982 година Групировката, която се употребява с необятна поддръжка от шиитската общественост в Ливан, ръководи институции като лечебни заведения, клиники и учебни заведения.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР