Конфликт на интереси разтърси бъдещото спортно бижу на Стара Загора

...
Конфликт на интереси разтърси бъдещото спортно бижу на Стара Загора
Коментари Харесай

Конфликт на интереси разтърси бъдещето спортно бижу на Стара Загора

Конфликт на ползи раздруса бъдещото " спортно украшение " на Стара Загора още преди да стартира построяването на залата за 25 млн. лева

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) откри съществуването на този факт в провелия се конкурс за абстрактен план за спортна зала " Арена Стара Загора ". Според решението на Комисия за защита на конкуренцията заелият първо място план с началник проф. арх. Валери Иванов, както и този на четвърта позиция - на арх. Ивайло Петков, са в спор на ползи с трима от журито. Причината - всички те са преподаватели в Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) и на процедура сътрудници правят оценка сътрудници.

Проблем нямаше да има, в случай че този факт беше обществено заявен от някой от петимата от тях, само че нито един не го е направил. Възможно е това да се дължи и на неведение на Закона за спор на ползи. Но Комисия за защита на конкуренцията е безапелационна, че кметът на Стара Загора би трябвало да приключи процедурата.

На преднамерено свикана конференция в понеделник кметът Живко Тодоров даде обещание, че ще направи това. Общината няма да апелира решението на Комисия за защита на конкуренцията, само че архитектите Валери Иванов и Ивайло Петков имат право да го създадат, сподели кметът. По тази причина локалната администрация ще изчака да изтече плануваният период за обжалване. " Ако тъжба не бъде подадена, ще издам заповед за преустановяване на състезанието " , сподели Живко Тодоров. Така кметът на Стара Загора постави точка на въпроса, който се дискутира през последните дни в града на липите.

" Това е образец по какъв начин " високо-компетентното " жури съобщи доверието на кмета. Става въпрос за ръководителя на журито проф. доктор инж. Иван Марков- ректор на УАСГ, проф. арх. Иван Данов – началник катедра " Жилищни здания " в УАСГ и проф. Бойко Кадинов - началник катедря " Обществени здания " в УАСГ ", разяснява арх. Банко Банов пред Mediapool, който е вносител на жалбата в Комисия за защита на конкуренцията. Тя се поддържа още от втория премиран план на арх. Димчо Тилев, както и от арх. Петър Киряков, излиза наяве от решението на Комисия за защита на конкуренцията. Негласно се поддържа и от другите участници, твърди арх. Банов. Другите участници обаче не са показали мнение пред Комисия за защита на конкуренцията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР