Конференцията за интелигентни ИТ решения е на 23 октомври в

...
Конференцията за интелигентни ИТ решения е на 23 октомври в
Коментари Харесай

Визионерът Рик Вера пристига за форум на HPE у нас

Конференцията за интелигентни ИТ решения е на 23 октомври в София

„ През идващите 10 години фирмите ще оцелеят единствено в случай че употребяват технологии като огромни данни и изкуствен интелект ”, споделя Рик Вера (снимка: Sarah Oyserman)

Световноизвестният визионер и създател на бестселъра „ Мениджърите след утрешния ден ” Рик Вера ще открие годишната конференция на Хюлет Пакард Ентърпрайз ръководена от Селектиум под наслов „ Интелигентни ИТ решения. Посока: Изкуствен разсъдък ”.

Събитието, което ще се организира на 23 октомври в София Тех Парк, се чака да събере над 250 висши мениджъри от частния и обществения бранш, бизнесмени, софтуерни иноватори и консултанти, представители на Неправителствени организации и медиите. Входът е безвъзмезден, като се изисква регистрация на уеб страницата на конференцията.

Тази година фокусът ще бъде върху бъдещето на технологиите в подтекста на изкуствения разсъдък, интернет на нещата и огромните данни. Лектори от HPE, SAS, Veeam, Red Hat, A1 и други ще опишат по какъв начин дават отговор на провокациите на новите технологии и ще споделят образци на сполучливи практики при внедряването им. Програмата включва панелни полемики и паралелни механически сесии, по време на които участниците ще сблъскат отзиви и ще показват новаторски хрумвания.

„ Ще приказваме за това, което се случва освен в софтуерния свят, само че което касае цялото общество. Много е значимо технологиите да улесняват метода, по който живеем. Затова ще споделим и по какъв начин такива решения оказват помощ на разнообразни идеални цели: в медицината, в околната среда и в битката с трафика на хора ”, показа Ираван Хира, общоприет шеф на Хюлет Пакард Ентърпрайз ръководена от Селектиум.

„ Важно е технологиите да улесняват метода, по който живеем ”, показа Ираван Хира (снимка: HPE)

Данни на PwC сочат, че през 2030 година приносът на изкуствения разсъдък към международната стопанска система ще възлезе на 15,7 трилиона $. 6,6 трилиона $ ще дойдат от увеличената продуктивност, с помощта на AI, а 9,1 трилиона $ – от резултата върху крайните консуматори.

Според анализаторите, фактът, че изкуственият разсъдък е към момента в начална фаза на развиване, може да бъде единствено от изгода за зараждащите пазари и да им даде опция да изпреварят развитите стопански системи.

Или, с други думи, стартъпите, които се основават през днешния ден, е изцяло евентуално да са пазарни водачи след 10 години. Най-много от навлизането на изкуствения разсъдък ще завоюва Китай, при която се чака 26% растеж на Брутният вътрешен продукт до 2030 година

Данните демонстрират, че в околните години изкуственият разсъдък ще има най-голяма опция за развиване в опазването на здравето, автомобилната промишленост и финансовите услуги.

Здравеопазване

Според анализаторите, главните посоки, в които AI може да се развива в региона на опазването на здравето, са:

Основните проблеми, които би трябвало да се преодолеят в този бранш, са отбраната на персоналните данни и сензитивната информация.

Автомобилна промишленост

Трите посоки от автомобилната промишленост, в които изкуственият разсъдък има максимален капацитет за развиване, са:

Според специалистите обаче, към момента е належащо да се работи във връзка с сигурността, изключително при изключителни метеорологични обстановки.

Финансови услуги

При финансовите услуги изкуственият разсъдък намира приложение в:

Проблемите, които би трябвало да са преодолеят, са свързани главно с доверието на потребителите.

„ Смятам, че през идващите 10 години фирмите ще оцелеят единствено в случай че употребяват технологии като огромни данни и изкуствен интелект. Онези, които не го създадат, нямат късмет ”, разяснява иноваторът Рик Вера, който е водещ преподавател на конференцията „ Интелигентни ИТ решения. Посока: Изкуствен разсъдък ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР