Конференция Burgas Digital 2021 ще срещне високите технологии в областта

...
Конференция Burgas Digital 2021 ще срещне високите технологии в областта
Коментари Харесай

Започва Конференцията Burgas Digital 2021, посветена на роботиката, новите технологии и дигиталния бизнес

Конференция Burgas Digital 2021 ще срещне високите технологии в региона на изкуствения разсъдък, роботиката, Индустрия 4.0, концепцията за умни градове и новаторските способи в образованието с бизнеса, науката, предприемачеството, локалната власт и професионалните организации в района на Югоизточна България.

Събитието ще се организира на 5 ноември в Международен конгресен център – Бургас, от 10:00 до 16:30 часа, при съблюдаване на всички въведени противоепидемични ограничения.

Конференцията може да бъде проследена и онлайн на, както и в обществените мрежи и.

Пилотното издание на Burgas Digital се провежда от Община Бургас и София Тех Парк, в партньорство с Професионална асоциация по роботика и автоматизация (ПАРА), ИКТ Клъстер – Бургас, Училищното настоятелство при Професионална Гимназия по компютърно програмиране и иновации- Бургас, Индустриален Логистичен Парк - Бургас, Югоизточен Дигитален Иновационен Хъб, Университет " Проф. Д-р Асен Златаров " - Бургас, Бургаски Свободен Университет, Американска комерсиална камара в България.

Форумът ще бъде открит от кмета на Бургас Димитър Николов и ръководителя на Надзорния съвет на София Тех Парк Петър Статев.

Срещата под мотото " Роботика, нови технологии, цифров бизнес " има за цел да показа мнението и опита на специалисти, да показва върхови постижения в региона на роботиката и дигитализацията. Посетители от всички възрасти ще могат да видят и да взаимодействат с разнообразни типове роботи от региона на промишлеността и образованието. Лектори на събитието ще са изявени водещи представители на бизнеса, научните среди и асоциациите в сектора.

По време на събитието ще бъдат демонстрирани решения в региона на автоматизацията и роботиката, виртуалната действителност и умните градове от " ФАНУК " - България, " Телелинк Бизнес Сървисис ", университет " Проф. доктор Асен Златаров ", " Рапид Прогрес ", " Ондо ", „ Гига Аутомата ”, просветителния стартъп " Тинузавър " и учениците от Професионална гимназия по компютърно програмиране и нововъведения, които се образоват по компетентност " Програмиране на изкуствен интелект ". В рамките на събитието ще бъде дискутирана и ролята на изкуствения разсъдък в обществените политики, което е съществена тематика на план AI4PublicPolicy, изпълняван от Община Бургас с финансовата поддръжка на стратегия Хоризонт 2020.

Събитието е спонсорирано от мобилния оператор А1, " Телелинк Бизнес Сървисис ", " ФАНУК " България, " Съдърланд България ", " Сенстейт Технолоджис ".

Повече за събитието и регистрация на.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР