Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) провежда синдикална акция

...
Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) провежда синдикална акция
Коментари Харесай

София се къса по шевовете! Синдикати блокираха движението, народът скандира: ,,Искаме достойно заплащане“

Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България (КНСБ) организира синдикална акция „ За правото на сдружаване и почтени заплати! “ на 1 май – Деня на труда и интернационалната работническа взаимност. На датата, която е емблема на битката за отбрана на работническите ползи, конфедерацията сложи настояванията за почтени хонорари, обезпечени трудови и синдикални права. Десетки жители блокираха придвижването в центъра на столицата, в региона на площад „ Орлов мост “.
„ Днешната демонстрация е апел за чуваемост към проблемите на хората. Както знаете, те са свързани с техните приходи и с цените, които не престават да порастват, и все по-трудно хората свързват двата края. Това би трябвало да чуят политиците, а не да изясняват на хората с едни милиардни цифри по какъв начин няма пари в страната и ще банкрутираме – нещо, което не е правилно “, съобщи президентът на КНСБ Пламен Димитров, съобщи БГНЕС.
Той заяви, че на 4 май ще проведат данъчна конференция, на която ще покажат по какъв начин и от кое място могат да бъдат взети средства. „ Можем да покажем по какъв начин с малко повече данъчна събираемост, повече доходи и с по-оптимално нареждане на разноските ще се вместим в тези 3% недостиг и ще намерим тези 800 млн. лева за нарастване на приходите “, уточни президентът на КНСБ. Според него частният бранш се държи по-адекватно от обществения бранш.
Димитров означи, че КНСБ обичайно отбелязва 1 май с обществени прояви в цялата страна. Той посочи, че през днешния ден специалисти от КНСБ ще беседват с жителите за тематиките, които ги вълнуват.
Хората, които вземат участие в акцията на КНСБ, държат плакати с надписи: „ Протест “, „ Стига към този момент работещи небогати “, „ Справедлива и съответна минимална работна заплата “ и други.
От КНСБ настояха политиците да одобряват Бюджет и в него да има заложени 62 млн. лева за увеличение на заплатите на работещите. Те подчертаха, че би трябвало да има държавно управление, което да поеме отговорност за българските жители и да взема решение техните проблеми.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР