Конфедерация Швейцария променя правилата си в данъчното законодателство, съобщават от

...
Конфедерация Швейцария променя правилата си в данъчното законодателство, съобщават от
Коментари Харесай

Швейцария променя данъчни правила

Конфедерация Швейцария трансформира разпоредбите си в данъчното законодателство, оповестяват от посолството на България в Берн до Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия (ИАНМСП).

Целта е да бъдат осведомени българските компании и лица, които имат бизнес връзки с Швейцария. Изменя се метода на пресмятане на гаранционната престиция на данъчно задължените лица, които нямат местоживеене или местоседалище в Швейцария.

До момента тези лица дължаха при вписването си в Данък добавена стойност регистъра гаранционна престиция, която се заплаща кеш или посредством издаване на банкова гаранция в Швейцария. Гаранцията бе в размер на най-малко 5 000 и най-много 250 000 швейцарски франка.

От 1 август 2017 година изчисляването на гаранционната престиция се прави: 3% от упования облагаем оборот в страната ( без износа), най-малко 2 000 швейцарски франка, най-много 250 000 швейцарски франка. 

От 1 януари 2018 година задграничните предприятия са задължени към този момент да заплащат Данък добавена стойност в Швейцария при осъществен годишен оборот от 100 000 швейцарски франки в международен мащаб, доколкото част от него е направена и в страната. До в този момент се изискваше оборотът от 100 000 швейцарски франка да бъде осъществен единствено в Швейцария.

От 1 януари 2019 година и всички, които изпращат от чужбина за конфедерацията така наречен дребни колета освободени от вносно мито, ще са задължени да заплащат Данък добавена стойност при постигане на сумата от минимум 100 000 швейцарски франка за година.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР