Кондукторката, спасила пътници в запаления снощи влак София-Бургас, е в

...
Кондукторката, спасила пътници в запаления снощи влак София-Бургас, е в
Коментари Харесай

Кондукторката, спасила пътници в запаления влак: Не се изплаших

Кондукторката, избавила пасажери в запаления нощес трен София-Бургас, е в болница. Първа помощ след случая са потърсили още шеф влакът, както и един от машинистите, които са взели участие в гасенето на пламналата машина с пожарогасители.

Два вагона от композицията на влака изгоряха, само че случаят се размина без потърпевши поради бързата реакция на железничарите. Кондукторка Фатме Хюсеин първа забелязала дима и след прекъсването на гара Коньово и е помогнала за евакуацията, заяви бТВ.

Пожарът горящ на самата гара.

Докато дойдат пожарникарите, кондукторката извежда на безвредно място всички пасажери и дружно с машинистите и началник-влака стартират да гасят с наличните пожарогасители пламналия трен. Помагат и пасажери.

Намираме Фатме Хюсеин в болничното заведение. Едва през днешния ден потърсила лекарска помощ.

"Не се изплаших, просто трябваше да взема ограничения – да мисля първо съответно, да отстраним пасажерите, да няма произшествие... Пламъците доста бързо обзеха влака, тичах за пожарогасител от първите два вагона ".

Преди пожарната, пристигнала кола за спешна помощ. Фатме описа, че е питала хората един по един дали им е неприятно от дима.

Изморени и обезпокоени, пасажерите дойдоха в Бургас с рейс след среднощ.

Даниел Тричков се прибирал след подготовка в пловдивската опера. Разказа, че след Нова Загора усетил мощен аромат на пластмаса.

"Бяхме на Коньово, т.е. близо, и към този момент миришеше много”, описа той.

Всички пасажери са евакуирани преди вагоните да пламнат.

"За елементи от минутите, от секундите, започнаха да падат прозорци, да трошат, да капят. Дори имаше гърмежи, един по-сериозен, електрическата мрежа безусловно се раздра като ластик ", добави Даниел Тричков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР