Кондукторът Кольо Колев, който вече е подсъдим за убийството на

...
Кондукторът Кольо Колев, който вече е подсъдим за убийството на
Коментари Харесай

Кондукторът, убил познат в Кючука, поиска домашен арест. Разпитват всички свидетели в съда

Кондукторът Кольо Колев, който към този момент е обвиняем за убийството на своя прочут Тони Тоневски в Кючука, изиска мярката му за неотклонение да бъде променена в „ домакински арест ”. Това стана по време на днешното разпоредителното съвещание в Пловдивския областен съд. 56-годишният Колев е в ареста към този момент повече от 9 месеца, а съгласно юристът му здравословното му положение се е влошило.
Прочетете още
Убийството беше осъществено на 8 юли 2023 г. в Кючук Париж. Според обвинителният акт Кольо Колев съзнателно е умъртвил Тони Тоневски, на 60 години, като гибелта е настъпила на 14 юли 2023 г. Обвинение против Колев е за съзнателно ликвидиране и планува наказание лишаване от независимост от 10 до 20 години. Той е с богато престъпно досие и е мноо кратно осъждан.

По делото е изяснено, че двамата мъже се познавали и постоянно употребявали алкохол в квартално заведение. На 8 юли 2023 година се срещнали още веднъж там, като сред тях зародил спор. Причината била, че Кольо Колев отказал да даде цигара на Тоневски. Последният го блъснал в лицето, след което двамата излезли на открито. Там Колев нанесъл побой на другия мъж. Удрял го с юмруци и ритници по главата и тялото. Тони Тоневски съумял да стигне до квартална градинка, където лежащ покрай скамейка. Случайни минувачи видели, че той имал контузии по главата и подали сигнал на тел. 112. Пострадалият бил откаран в болница, където умрял от пострадванията си на 14 юли 2023 година

Според юриста на Кольо Колев в обвинителния акт има голям брой неточности по отношение на описанието на фактическата конюнктура и се основава неизясненост защо закононарушение следва да носи отговорност Колев.

„ Посочено е, че действието е осъществено с директен предумисъл и е осъзнавал, че ще настъпи гибел. После е разказано, че не желал да му нанесе побой, само че му е нанесъл увреждане, довели до гибелта ”, сподели юрист Пенев. Според него не е ясно дали е желал да го убие или набие. Неясни са претекстовете, разказани в обвинителния акт, което от своя страна би попречило на подсъдимия да разбере дали го съдят за съзнателно ликвидиране или за нанасяне на побой.

Според магистратите обаче ясно е разказано, че „ умисълът за нанасяне на телесна щета е повишен в предумисъл за отнемане от право на живот ” и делото не би трябвало да бъде връщано.

Съдът отхвърли да промени и мярката за неотклонение на Кольо Колев, поради тежкото съзнателно закононарушение в което е упрекнат.

Заседанието мина без наличието на сина на убития мъж, въпреки че Венци Тоневски е бил постоянно свикан за делото. Така той не се конституира като частен обвинител против килърът на татко си.

Процесът против Колко Колев ще протече по обшия ред с разпит на общо 17 очевидци и 4 движимости лица. Те би трябвало да бъдат разпитани в две следващи съвещания – на 10 май и 4 юни.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР