Кондиционният треньор на Левски Матиа Винченци е главно действащо лице

...
Кондиционният треньор на Левски Матиа Винченци е главно действащо лице
Коментари Харесай

Кондиционният треньор на Левски за подготовката, отбора и Делио Роси

Кондиционният треньор на Левски Матиа Винченци е основно настоящо лице по време на зимната подготовка в Малта. Италианецът сигурно не е измежду най-любимите хора на футболистите на „ сините” сега, тъй като ги изпотява с разнообразни извършения, целящи нахлуване в съвършено положение за старта на пролетния полусезон.

Пред Левски Тв Винченци приказва за подготовката, за професионализма в Левски и за работата с Делио Роси.

„ Много добре се усещам. С целия състав, кйто заварих тук в Левски, както административен, по този начин и механически. Това е доста проведен клуб, с доста хора, които са експерти и работят с нас, екипа на господин Роси, с цел да стане тимът по-добър”, съобщи експертът.

„ Нормално е в този интервал футболистите да работят, работата и натоварванията в този интервал са по-специфични, по-малко присъщи за дфутболистите, само че доста съществени за работата им нататък. Не им харесва, само че всички го вършат с доста подготвеност и аз съм доста удовлетворен от тези първи дни.”

„ Много наподобява на лятната подготовка в Италия, ясно е, че е малко по-различна. В Италия паузата през лятото е малко по-дълга и по тази причина последният месец натоварванията много се понижават и интензивността е много по-малко. до момента в който тук в България като приключва сезона сме на половината, имаме една пауза от 20 дни, в които да възстановим силата и по-късно един интервал като този в Италия. В този интервал се постанова по-активна физическа подготовка за постигане до нужните параметри.”

„ Това е една идея, която не може да се опрости. Всичко е обвързвано. Става дума за един италиански състав, ние заварихме хора, с които работим, доста професионални и можещи. Работим с доктора, с масажистите, с цел да можем да създадем една обща подготовка и да гоним дружно общите цели, които сме си сложили.”

„ Аз съм треньор по физическа подготовка, минал съм във всички равнища от Серия C до Серия А. Имах опцията да работя с доста треньори, мисля, че са 15. Това лято получих позвъняване от господин Роси и в този момент сме тук в Левски, с цел да дадем най-хубавото от себе си.”

„ Имаха потребност от професионална фигура, що се отнася до моята роля. Говорихме и намерихме общ език и взехме решение да създадем този екип, с който да пристигна и да работим тук.”

„ Знаех, че това е един огромен и исторически клуб, един от най-важните в България. Така че аз се усещах доста въодушевен да работя в този клуб, да работя в клуб, който има една доста огромна история.”

„ Естествено, бях въодушевен и от опцията да работя с Делио Роси, който е огромен експерт. Това беше едно предизвикателство. Не мисля, че аз би трябвало да го дефинира, само че той е един сериозен човек. Човек, който има вяра в работата си и това се вижда от неговите изявленията, той постоянно приказва и за техническата позиция на футбола и спорта.”

„ Постига се посредством работа, откогато сме пристигнали през август, дружно с медицинския състав успяхме да създадем една оценка и база данни за оценяване на нашата работа. От началото успяхме, към този момент имаме 3-4 сесии за оценяване на работата ни, оценяваме футболистите от позиция на физическо положение, положение на тялото, мощност. Новите футболисти също имат упоритостта да доближат до равнища, на които да работят по най-хубавия метод.”

„ Ще се работи непрекъснато. В този интервал има разнообразни етапи на подготовката. Планирани са”, добави той.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР