Компютърният софтуер за съдържание Flash Player спря да работи от

...
Компютърният софтуер за съдържание Flash Player спря да работи от
Коментари Харесай

Adobe се сбогува със своя Flash Player завинаги

Компютърният програмен продукт за наличие Flash Player спря да работи от 1 януари, откакто компанията Adobe разгласи, че стопира поддръжката му след последния ден на 2020 година.

„ Искаме да отделим малко време, с цел да благодарим на всички наши клиенти и разработчици, които са употребявали и създавали невероятното наличие на Flash Player през последните две десетилетия “, написаха от Adobe в свое изказване. „ Гордеем се, че Flash имаше решаваща роля за развиването на уеб наличие в анимация, интерактивност, аудио и видео. Нямаме самообладание да оказваме помощ в повеждането на идната епоха на цифрови прекарвания “, прибавиха още оттова, представени от The Verge.

В началото на декември бе направена последната актуализация на Flash отвън континентален Китай, където софтуерът има обособена версия. На 12 януари 2021 година наличието, задвижвано от Flash, също ще бъде блокирано.

Премахването на Flash бе предвещано, откакто доста от главните уеб браузъри, в това число и Гугъл Chrome, се отхвърлиха от потреблението му. Така през 2017 година от Adobe оповестиха, че ще прекратят поддръжката на софтуера.

Появяват се обаче платформи, които разрешават старите Flash файлове да бъдат отваряни – измежду тях е емулаторът Ruffle.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР