Компютърна техника, включваща 40 лаптопа, 26 интерактивни дъски, 16 видеопроектори,

...
Компютърна техника, включваща 40 лаптопа, 26 интерактивни дъски, 16 видеопроектори,
Коментари Харесай

Община Варна предостави компютърна техника за пет училища и детска градина

Компютърна техника, включваща 40 преносимия компютър, 26 интерактивни дъски, 16 видеопроектори, 16 прожекционни екрани и 8 мултифункционални устройства, бяха предоставени на пет учебни заведения и една детска градина – Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване " Николай Хайтов ", СУ " Любен Каравелов ", НУ " Васил Левски ", ОУ " Отец Паисий ", ОУ " Свети Иван Рилски " и ДГ № 8 " Христо Ботев ". Оборудването се дава по план, финансиран от две оперативни стратегии – Оперативна програма " Развитите на човешките запаси “ и Оперативна програма " Наука и обучение за образован напредък “. Целта е учебните заведения и детските градини да стават все по-привлекателно място за децата и учениците, да употребяват доста по-широк кръг просветителни запаси, както и да се сътвори ефикасен и новаторски модел за устойчива социално-икономическа интеграция на хора от уязвимите групи, заяви шеф на дирекция " Европейски и национални оперативни стратегии “ Ани Николова.

В рамките на плана се плануват още спомагателни занимания със застрашени от отпадане от учебно заведение възпитаници, обезпечаване на психическа поддръжка за децата, поощряване на присъединяване на родителите в просветителния развой, кариерно насочване и други.

По плана се осъществят и други действия, измежду които осъществяване на образования и обезпечаване на работни места на 47 неактивни лица за интервал от 1 година, които ще бъдат ангажирани с озеленяване и поддържане на сграден фонд. Със съдействието на структурите на Агенция по заетостта, а дружно с неправителствени  и работодателските организации към този момент се организира и трудова борса за набиране на неактивните лица.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР