Компютър ще помага при оценяването в художествена гимнастика. Това съобщи

...
Компютър ще помага при оценяването в художествена гимнастика. Това съобщи
Коментари Харесай

Революционна промяна в художествената гимнастика

Компютър ще оказва помощ при оценяването в художествена гимнастика.
Това заяви президентът на интернационалната федерация по гимнастика Моринари Ватанабе.

“В атлетиката и плуването резултатите се мерят с време и на всички е ясно какво се случва. В игрите се играе на голове и точки и всичко се случва пред очите на хората. В гимнастиката играят съчетания, които за елементарния човек наподобяват идентични, само че по-късно се получават разнообразни оценки. Точно тук е казусът, който би трябвало да решим.

Идеята е почтеност и повече интерес при феновете. Сега доста от феновете не схващат тъкмо какво се прави оценка и по какъв начин се подреждат спортистите. Новата система ще даде късмет и на самите гимнастици. Така те ще могат да упражняват и да знаят на какво могат да разчитат или не по време на надпревари ”, съобщи Ватанабе.

Системата се базира на 3D модел, който автоматизирано ще пресмята осъществяването на детайлите, като всеки от тях има друга стойност на компликация. Сформираната оценка няма да е дефинитивна, а ще е в помощ на съдийките на масата.

Подобна система към този момент работи във фигурното пързаляне, като по време на съчетанието се изобразява изпълненият детайл и неговата стойност.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР