Компромат, който бе поднесен на обществеността чрез известен журналист коментатор

...
Компромат, който бе поднесен на обществеността чрез известен журналист коментатор
Коментари Харесай

Медиен компромат разтърси турската вътрешна политика

Компромат, който бе поднесен на обществеността посредством прочут публицист коментатор от най-опозиционната на Ердоган медия - в. " Сьозджу ", раздруса турската вътрешна политика, съобщи Българска телеграфна агенция.

Какво тъкмо сe случи? Известният дълготраен публицист Рахми Туран, водещ коментатор от опозиционния и в известна степен подкрепящ главната опозиционна Народнорепубликанска партия /НРП/ в. " Сьозджу " /но друг от органа на НРП " Джумхуриет " / в авторски материал твърди, базирайки се на неизвестен, само че " доста сигурен източник ", че " изтъкнат функционер на НРП скрито се е срещнал /разбирай без знанието на управлението на НРП-б.м/ с президента Ердоган в сарая Бештепе.

Двамата разискали тактиката по отношение на идния конгрес на НРП за избор на водач на партията. Ердоган заречен поддръжка на Мухаррем Индже, в случай че се яви като претендент за поста ръководител против сегашния водач Кемал Кълъчдароглу ", писа Сьозджу.

Твърдението създаде резултата на бомба във вътрешната политика. Подозренията незабавно се насочиха към Мухаррем Индже, че той е индивидът, срещнал се с Ердоган. Индже бе претендент на НРП против Ердоган на президентския избор, само че се провали.

Тогава той упрекна управлението на НРП и основно нейния ръководител Кемал Кълъчдароглу, че не са го подкрепили. Според близки до НРП източници Индже е неофициалният водач на вътрешната съпротива в НРП, която желае промяна на Кълъчдароглу.

Журналистът Рахми Туран изначало отхвърли да уточни името на индивида от НРП, който съгласно източника му се е срещнал скрито с Ердоган, мотивирайки се, че няма право да издава източника си. Но под натиска на обществото разгласи, че в действителност " Мухаррем Индже е индивидът ".

Ердоган обаче с безапелационен звук обществено уточни, че в никакъв случай и по никакъв метод не се е срещал с никого от НРП, заявявайки, че е подготвен да се откаже от президентството, в случай че се потвърди сходно изказване.
Последва изказване на Мухаррем Индже, който пък съобщи: " Клевета е изказванието, че съм се срещал с Ердоган, и ще се самозапаля на Таксим, в случай че се потвърди, че е правилно. " Индже заплаши,че ще даде под съд тези, които му приписват сходна клюка.

Журналистът Рахми Туран бе заставен /твърди се, че от управлението на в. " Сьозджу " / да разкрие източника си.
" Информацията ми бе подадена от Талат Атилла, сътрудник, с който ме свързва 20-годишно другарство, заради което му имам безусловно доверие. От друга страна, той е непосредствен със среди от президентството, по тази причина не се усъмних ", сподели Рахми Туран, който е в много преклонна възраст.

Талат Атилла също е прочут публицист, създател е на уеб страницата Turk Time.Той обаче в отговор на изказванията уточни, че въпросната информация му била предоставена не от президентството, а от функционер от НРП, само че не уточни съответно име. По думите му, " този неизвестен функционер бил 100 на 100 сигурен в истинността на състоялата се среща на Ердоган с Индже ".

Междувременно журналистът Рахми Туран от " Сьозджу ", от който потегли абсурдът, се извини по малкия екран, заявявайки, че е позволил неточност, като се е доверил на източника си.

Стана известно, че същата информация е била поднесена и на други двама публицисти, известни с опозиционните си материали против Ердоган, само че те решили, че е манипулативна, и не я разгласили.
Може би абсурдът щеше да си остане в границите на " журналистически гаф ", в случай че не последва изказване на водача на НРП Кемал Кълъчдароглу, който уточни по малкия екран: " Известно ми е, че се е провела загадка среща на Ердоган с човек от НРП, зная името му, само че няма да го оглася. " Твърдението на Кълъчдароглу раздруса и политическите, и медийните среди.

Мухаррем Индже през днешния ден даде конференция. В нея той упрекна управлението на партията и главно водача Кемал Кълъчдароглу в прикриване на истината за тиражираните в " Сьозджу " изказвания и на индивида или хората, които стоят зад тях, като ги назова " скалъпена операция ". По думите му в ход е скрит план на група в НРП за компромати против неуместни за централното управление персони и на тази база отстраняването им от партията.

Скандалът по този начин се разрасна, че е на път да стане " компроматът на годината ". Сигнал, че в средите на НРП, най-старата политическа партия на Турция, учредена от Ататюрк, ври и кипи от ежби.
Медийната посока на абсурда също породи сериозна паника за морала и журналистическата нравственос. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР