Комплексният онкологичен център в Русе вече има нов модерен дефибрилатор,

...
Комплексният онкологичен център в Русе вече има нов модерен дефибрилатор,
Коментари Харесай

Онкодиспансерът в Русе получи нов дефибрилатор чрез дарения


Комплексният онкологичен център в Русе към този момент има нов съвременен дефибрилатор, откакто близо година се събираха средства посредством дарителска акция. В нея участваха спортни и юношески организации, които проведоха шампионати, разпродажби и благотворителни търгове. Дефибрилаторът коства 8500 лева, заяви шефът на КОЦ-Русе доктор Камен Кожухаров, съобщи кореспондентът на БГНЕС в Русе.

„ Тези апарати са съвсем наложителни за всички лечебни заведения, тъй като всеки пациент може да изпадне в аритмия или асистолия. Нямаш време да викаш „ Бърза помощ “, би трябвало да спасиш живота му на място. Нашите апарати остаряха – софтуерното им време изтече, няма и аварийни елементи, защото някои са на повече от 15 години “, разяснява още доктор Кожухаров.

В момента Онкодиспансерът разполага с три дефибрилатора, с които са оборудвани всички отделения. Специалистите се надяват да работят с тях безпроблемно най-малко 10 години, за разлика от западните си сътрудници, които ги употребяват единствено 5 години.

„ Сега желаеме да подменим и кобалтовия уред, който е релативно остаряла технология за лъчелечение и изтича срокът на заряда му. Предпочитаме да купим линеен ускорител, който може да прави доста повече неща, а и при него няма непрекъсната радиация. Ще ни би трябвало успореден линеен ускорител, тъй като, в случай че единият се повреди, да не се стопира лекуването на пациентите, а те минават на другия уред. Цената му е сред 8500 и 9500 лева “, сподели още доктор Кожухаров.

В КОЦ- Русе са регистрирани близо 19 200 пациенти от три области. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР