Комплексът от ответни санкции от страна на Беларус срещу Европейския

...
Комплексът от ответни санкции от страна на Беларус срещу Европейския
Коментари Харесай

Беларус с ответни санкции към ЕС, докато се оплаква колко много за го ударили евросанкциите

Комплексът от ответни наказания от страна на Беларус против Европейския съюз е подготвен, до момента в който Минск чака, че Западът няма да вкара нови ограничения против републиката. Премиерът на Беларус Роман Головченко разгласи това в изявление за телевизионния канал „ Беларус-1 “, оповестява ТАСС, представени от БГНЕС.
" Все още се надяваме горещите глави да се охладят и да претеглят, наред с други неща, ползите на техния бизнес в Беларус. Ако проучваме всички изказвания на президента на страната през последните десетилетия на всички интернационалните платформи, лайтмотивът постоянно би звучал, че желаеме мир и успокоение в района, че заставаме зад концепцията на добросъседство, че желаеме да изградим равни партньорства. Направихме всичко за това. Но в случай че приказваме за вреди на нашите компании, имаме цялостното право да компенсираме тази щета. Набор от ограничения в отговор на глобите е подготвен ", сподели Головченко.
 Тихановска: Европа да ускори глобите против режима на Лукашенко Тихановска: Европа да ускори глобите против режима на Лукашенко
Лидерът на беларуската съпротива Светлана Тихановска изрази вяра Европа да ускори глобите против режима на президента Александър Лук...
Головченко съобщи, че вредите за белоруската стопанска система от глобите на западните страни могат да възлязат на 2,9% от Брутният вътрешен продукт.
" Цената на финансовите наказания, наложени върху стопанската система на страната, е към 1,7 процентни пункта от Брутният вътрешен продукт, комерсиалните наказания - 0,7 процентни пункта. Заедно, в случай че вземем търговски и финансови наказания, оптималният размер на вредите, който беше изчислен, е 2,9% от Брутният вътрешен продукт, съобщи Головченко.
Както акцентира министър председателят, Беларус ще бъде заставен да " се отдалечи от западните артикули " и е подготвен " да премине, наред с други неща, към азиатски технологии, които се движат напред със скокове през последните няколко десетилетия ". Според него, Западът може да загуби беларуския пазар, който „ не е толкоз огромен, като в това време размерът на капиталовия импорт от Европейски Съюз е милиарди годишно “.
Според Головченко, Беларус ще търси обезщетение в съда за загуби, свързани със глобите след случая със самолета на Ryanair. " Ние сме уверени, че сме прави и сме подготвени да защитим ползите си в съда. Вярвам, че ще успеем да получим обезщетение за всички нанесени ни вреди ", сподели министър председателят.
 Анализ: Могат ли да работят западните наказания против Русия в този им тип Анализ: Могат ли да работят западните наказания против Русия в този им тип
Путин и Лукашенко съумяват ловко да лавират сред несъгласията на Запада, се споделя в публикацията на английското издание Spectator под заг...
Головченко твърди, че „ през цялото време авиационните управляващи на Беларус се обърнаха към всички участващи страни с молба да дават данни за справедлив надзор “. " Досега не сме получили нито един подобен документ. В същото време всички данни за справедлив надзор от беларуска страна неотложно бяха изпратени по откритите канали до Международната организация за гражданска авиация (ICAO) и редица други европейски структури, участващи в авиационната сигурност “, изясни белоруският министър председател.
Правителственият глава обърна внимание на обстоятелството, че Западът изисква неотложно следствие на обстановката със самолета на Ryanair. " Ние също желаеме това, само че това не е въпрос за нас. Говорихме на съвещанието на Съвета на ИКАО, изразихме нашата позиция, само че ИКАО към момента не е почнало следствие. Бях осведомен, че комисията към момента не е образувана “, сподели беларуският министър председател. 
 
Всичко за напреженията в Беларус може да следите
 Хайко Маас заплаши Лукашенко със серпантина от наказания Хайко Маас заплаши Лукашенко със серпантина от наказания
Въведените наказания против Беларус поради самолета на Ryanair са едвам началото, съобщи външният министър на Германия Хайко Маас и акцентира...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР