Комплекс от мерки за гарантиране на обществения ред, сигурността и

...
Комплекс от мерки за гарантиране на обществения ред, сигурността и
Коментари Харесай

Препоръки за безопасно протичане на предстоящите празници

Комплекс от ограничения за гарантиране на публичния ред, сигурността и безпроблемното напредване на жителите по време на великденските и майските празници са планувани и следва да бъдат осъществени от чиновниците на ОДМВР – Стара Загора.

В рамките на основаната организация са планувани спомагателни полицейски екипи към местата за осъществяване на религиозни мероприятия и други обществени прояви. Предварителни срещи са извършени с представителите на локалната власт и на православните храмове за координиране на дейностите за повишение на сигурността. 

За обезпечаване на пътната сигурност и ограничение на предпоставките за пораждане на произшествия на територията на Стара Загора и региона са включени оптимален брой чиновници с пълномощия за работа по Закона за придвижване по пътищата. Екипите ще бъдат позиционирани на избрани места за надзор, а при нужда от подкрепяне на трафика ще контролират пътното придвижване. Специализирани полицейски интервенции „ Алкохол, опиати и недееспособност ” ще се организират в дребните обитаеми места, курортните селища и комплекси и пътищата сред тях, а техническите средства за надзор на скоростта ще се употребяват в забележителна степен и в тъмната част на денонощието.

Ако ви следва пътешестване, имайте поради, че трафикът евентуално ще бъде засилен в посока от града в навечерието на почивните дни, и към града – в следобедните часове на последния почивен ден. Не се поддавайте на нетърпението и припряността, не предприемайте рискови маневри и изпреварвания. Спазвайте рестриктивните мерки на скоростта и ползвайте защитни колани и предпазни системи за деца

Ако отсъствате от вкъщи си за по-дълго време

Предстоящите празнични дни дават опция за престояване отвън дома, съветът на полицията е, когато напускате жилищата си за по-дълго време, да не съобщавате това на необятен кръг от хора, само че въпреки всичко да информирате за това най-близките си съседи, които да следят дома ви. Избягвайте да държите огромни суми пари или скъпи движимости в дома си. Пари и скъпи предмети не трябва да оставяте и в колите си, без значение за какъв брой време ги напускате.

Пазете се от джебчии!

Пазете се от джебчии! Джебчиите употребяват скупчването на доста хора към пазарите и църковните храмове. Техни комфортни цели са дамските чанти и задните джобове на панталоните. Носете чантата си затворена, с катарамата към Вас и компактно до тялото, а портфейла – във вътрешния джоб.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР