Компанията за споделена мобилност закупува Spark увеличава значително автопарка си

...
Компанията за споделена мобилност закупува Spark увеличава значително автопарка си
Коментари Харесай

Над 1200 електромобила: Spark увеличава автопарка си в България с три нови модела

Компанията за споделена подвижност закупува Spark усилва доста автопарка си в България. Дружеството закупува 350 нови електрически автомобила от три разнообразни марки. Към момента е ясна едната от тях - Renault Zoe, обявиха за Money.bg от компанията. С новите коли автопаркът на Spark в страната ще надвиши 1200 бройки. 

" Новите 350 коли още веднъж ще бъдат напълно електрически и съгласно проектите ни ще се движат по българските пътища още доникъде на тази година ", споделиха от сдружението пред екипа ни.  

Освен новите електрически автомобили, от Spark показват и нова услуга - нов абонаментен проект, който ще разрешава свободно потребление на всеки един автомобил безграничен брой пъти в границите на 60 минути или 50 км за всеки ден. Абонаментният проект може да бъде седмичен или месечен, като цените са надлежно 95 и 370 лв., без значение от марката автомобил.

Той е основан на концепцията за подвижността като услуга (MaaS - mobility as a service) и е първият сходен в областта на превоза в България.

" Планът SPARK Pro разрешава на потребителите да спестят до 78% от цената на пътуванията в съпоставяне със общоприетото прилагане на услугата. "
 Снимка 653056
Източник:

Причината за нараствания автопарк

Причината за закупуването на новите електрически автомобили е отговор на огромното потребителско търсене, акцентират от компанията. Поради тази причина от Spark са се заели и с това новите коли да бъдат закупени в доста къси периоди.

През последната година сдружението към този момент извърши доста разширение на автопарка си в България - от 500 на 850 изцяло електрически коли, като доникъде на 2024 година те ще преминат 1200 броя.
 Компанията за шерване на електрически автомобили Spark напуща Румъния
Компанията за шерване на електрически автомобили Spark напуща Румъния

Причината е " неподходяща бизнес среда "

Изтеглянето на Spark от Румъния

Припомняме, че при започване на тази година стана ясно, че Spark се изтеглят от Румъния. От литовско-българската компания оповестиха това посредством уведомление в приложението си. От което стана ясно, че локалните интервенции стопират от 1 февруари. Spark е марка за шерване на електрически коли в градска среда, предлагаща повече от 1500 електрическия автомобил в огромни европейски градове. Мобилното приложение на компанията може да се употребява в София, Пловдив и Вилнюс (доскоро и в Букурещ).

" Решението за затваряне на активността на Spark в Румъния следва неподходяща бизнес среда и неналичието на поддръжка от страна на локалните управляващи за екологичната опция на публичния превоз, в това число поради въвеждането на такси за паркиране за компании с паркове от електрически коли, участващи в автомобилния превоз ", гласи известието до потребителите, представено от Ziarul Financiar.

През ноември предходната година Spark разгласи, че уголемява активността си в четири нови региона в Букурещ. В Румъния приложението имаше почти 46 000 консуматори.

От влизането си на българския пазар през 2017 година насам Spark е най-голямата платформа за електрически автомобили чартърен и зарядни станции за тях. В София и Пловдив тя предлага разнообразни модели - от компактната градска Dacia Spring през SUV-а Hyundai Kona и първокласното BMW i3 до лекотоварния Nissan eNV 200.
 Spark уголемява флотилията си със 100 нови коли на Opel и Peugeot
Spark уголемява флотилията си със 100 нови коли на Opel и Peugeot

Возилата ще са разполагаем в София
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР