Компанията за професионално управление на поземлен имоти „Агрион“ започва извършването

...
Компанията за професионално управление на поземлен имоти „Агрион“ започва извършването
Коментари Харесай

“Агрион“ предлага безплатна оценка на земеделските имоти

Компанията за професионално ръководство на аграрен парцели „ Агрион “ стартира осъществяването на безвъзмездни оценки на земеделските земи. Това оповестиха от сдружението. Собствениците на парцели могат да изискат оферта или да заявят безвъзмездна оценка на земите си на адрес www.agrion.bg/bg/request/sell или във всеки един от 20-те районни офиси в цялата страна.

„ Всеки притежател на земеделска земя може да съобщи безвъзмездна оценка на имота си, която ще бъде направена от нашите специалисти с дълготраен опит в пазара на земя, споделиха от управлението на „ Агрион “. Така хората ще добият действителна визия за пазарната оценка на активите им и каква цена да чакат, в случай че решат да продадат парцела си. Това икономисва време и разноски на притежателите и ще им помогне да вземат осведомено решение.

Притежатели на аграрни парцели в България са най-вече хора от по-възрастното потомство, над 55 години, със междинни за страната приходи. Средният размер на притежаваната земя у нас е към 20 дка земя, като притежателите й живеят най-вече в столицата или другите огромни градове, демонстрира изследване, направено от на „ Агрион “. Терените са им в отдалечени региони, постоянно над 100 км разстояние от местоживеенето им, а парцелите са раздробени на дребни елементи от наследници, които постоянно водят правосъдни разногласия между тях.

Сред най-активните продавачи са притежатели на земи, които не ги обработват и не са заинтригувани да се занимават със земеделие. Те избират да продадат земите си, вместо да ги оставят да пустеят, настояват специалисти по недвижимите парцели. Данните на „ Агрион демонстрират, че всеки пети притежател на земя е оставил парцела си да пустее и не го развива по никакъв метод. Част от тях нямат даже визия какво се случва със личните им имоти.

Според формалните данни на Министерството на земеделието, храните и горите, необработваемите площи в България през 2017 година са били в размер на 1.94 млн. дка, което е с 17 хиляди декара повече спрямо миналата година.

Водещи фактори при избора на покупател е сигурността на договорката и бързото й осъществяване, като капацитетите продавачи избират документите да не бъде подготвяна от тях, безапелационни са специалисти по недвижимите парцели. В множеството случаи те подписват договорка с близки и познати или със профилирана компания, която е потвърдила във времето, че е добър собственик и сътрудник, и се грижи за земите, които ръководи.

„ Основната ни цел е спомагаме за развиването на съвременно и дейно българско земеделие, в което даже и притежателите на дребни имоти имат опция да осребрят активите си на добра цена “, споделиха от „ Агрион. Техните специалисти са подготвени да спомагат с юридическа и комерсиална помощ и да приготвят цялата нужна документи за продажба.

Стойността на поземления парцел се въздейства най-много от местоположението, землището, транспортната досегаемост, съществуването на връзки, формата, размерите и категорията на земята. Качеството на почвата също въздейства на цената на поземлените активи, осведомят специалистите в сектора.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР