Компанията Върджин Галактик на милиардера Ричард Брансът изпита успешно космически

...
Компанията Върджин Галактик на милиардера Ричард Брансът изпита успешно космически
Коментари Харесай

"Върджин" проведе успешен тест на кораба си за космически туризъм

Компанията " Върджин Галактик " на милиардера Ричард Брансът изпита сполучливо галактически транспортен съд за туристи нощес българско време. Това се случи съвсем четири години след първия експериментален полет, който завърши с злополука и гибелта на водача.

При последния тест, апаратът " Юнити " беше повдигнат до височина малко над 14 хиляди метра от кораб-майка, като след отделянето от него възпламени личният си мотор и разви свръхзвукова скорост. Последва безпрепятствено кацане.

лановете на " Върджин Галактик " са в " Юнити " да има двама водачи и шестима пасажери. Корабът може да се изкачи на 100 километра над земята, като за няколко минути предлага безтегловност и неповторима панорама. За галактическата екскурзия има записани 700 искащи, макар цената от четвърт милион $.



Веднага след сполучливият полет, Ричард Брансън разгласи, че компанията се " връща на пистата " и е напълно покрай комерсиален галактически полет.

Предстои цялостен разбор на събраните данни, като съгласно " Върджин галактик " е събрана задоволително информация за полета, мотора и представянето на летателния уред. Допълва се обаче, че предстоят още не малко провокации.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР