Компанията Toyota представи обновената версия на европейския RAV4. За разлика

...
Компанията Toyota представи обновената версия на европейския RAV4. За разлика
Коментари Харесай

Toyota представи обновения кросоувър RAV4 за Европа

Компанията Toyota показа обновената версия на европейския RAV4. За разлика от рестайлинга при започване на тази година, това е единствено лека смяна на автомобила, която визира системите за сигурност, както и мултимедийните и телематичните варианти на модела.
На първо място, Toyota се е погрижила за сигурността. Пакетът Toyota Safety Sense към този момент включва усъвършенствана технология за предизвестие за насрещен конфликт с автоматизирано прекъсване и различаване на пешеходци даже при прекосяване през кръстовища (PCS). Включена е също по този начин и технология за подкрепяне на спешното ръководство (ESA), която разрешава на автомобила самичък да заобикаля инцидентни пешеходци, велосипедисти и други непредвидени трудности.


Заедно с това това "европейската " версия на Toyota RAV4 има по-функционална телематична система. Тя предава на смарт телефона цялата съществена информация за автомобила (така можете да разберете да вземем за пример дали прозорците/вратите са затворени, количеството гориво в резервоара и др.).

Това разрешава дистанционно управление на цялостен лист от функционалности: отваряне и заключване на вратите на автомобила, включване и контролиране на климатичната апаратура и даже включване на "аварийната светлина ", която улеснява намирането на автомобила на огромен или многолюден паркинг.



Две други актуализации са създали интериора на RAV4 още по-модерен и софтуерен. Те включват 12,3-инчово електронно табло с опция за персонализиране и нова мултимедийна система с 10,5-инчов сензорен екран с услуги в облачните услуги (включително навигация), гласов помощник, както и безжична интеграция на смарт телефон посредством Apple CarPlay и Android Auto.



От техническа позиция кросоувърът Toyota RAV4 не се е трансформирал въобще. Европейската версия на модела към момента се предлага с два хибридни задвижващи елемента: първият от тях с обща мощ 222 к.с. и комбинира 2,5-литров атмосферен мотор, електрически елемент на задните колела и никел-металхидридна батерия.



Вторият вид е с мощ 306 к.с., комбинира 2,5-литров дизелов мотор със 178 к.с., два електромотора (по един на всяка ос) и литиево-йонна батерия. Предлага се единствено една скоростна кутия - вариатор.

Производството на обновената версия на Toyota RAV4 ще стартира през третото тримесечие на 2022 година, тъй че новият модел ще се продава в Европа едвам в края на есента или началото на зимата.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР