Компанията Tesla завърши монтажа на системата за съхранение на енергия,

...
Компанията Tesla завърши монтажа на системата за съхранение на енергия,
Коментари Харесай

Компанията Tesla построи най-голямото хранилище за енергия в света за 100 дни


Компанията Tesla приключи монтажа на системата за предпазване на сила, състояща се от литиево-йонни батерии Tesla Powerpack в Южна Австралия. Хранилището съставлява най-голямата в света литиево-йонна акумулаторна система.

През идващите няколко дни Tesla възнамерява оперативно тестване на актуалната система за предпазване на сила, с цел да се убеди в оптималната й работа и сходството й с условията на регулаторните органи в Южна Австралия. Пускът на цялостни обороти е плануван за 1 декември.

Мощността на Tesla Powerpack е 100 МВт, което би трябвало да е задоволително за обезпечаване на електрическа енергия на 30 хиляди австралийски семейства.
Илон Мъск предложи през месец март тази година да построи система за предпазване, с цел да помогне на управляващите в Южна Австралия да решат проблемите със прекъсването на електрическата енергия. Тогава милиардерът съобщи, че в случай че не успее да построи системата за предпазване на сила за 100 дни, ще я даде гратис на района.

В края на септември Tesla и управляващите в Южна Австралия подписаха контракт за строителството на системата за предпазване на сила, като от този момент започнаха да се броят и 100-те дни. Тогава Мъск разяснява, че компанията му към този момент е свършила половината от активността.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР