Компанията Teledyne Flir (САЩ) представи на годишното изложение SHOT в

...
Компанията Teledyne Flir (САЩ) представи на годишното изложение SHOT в
Коментари Харесай

Термичен снайперски мерник прави куршумите видими по време на полет

Компанията Teledyne Flir (САЩ) показа на годишното ревю SHOT в Лас Вегас термовизионния снайперски мерник ThermoSight HISS-HD, който прави патроните забележими по време на полет без значение от времето на деня, освен това на разстояние до 2200 м. Освен това не приказваме за трасиращи патрони, а за елементарни. Въоръжен с пушка, оборудвана с ThermoSight HISS-HD, снайперистът ще може да поправя стрелбата си даже на дневна светлина.

Това става допустимо с помощта на крио-охладителен датчик за изображения, комбиниран с усъвършенствани процесори, които разрешават на стрелеца да види топлинната сигнатура на входящия патрон. Опити за сходни мерници са правени и преди, само че никой от тях няма толкоз висока разграничителна дарба и на такова разстояние. ThermoSight HISS-HD тежи 2,1 кг, което разрешава да се инсталира на всяко оръжие, оборудвано с Picatinny релса. В същото време може да се комбинира с други оптични системи.

Мерникът е предопределен за снайперисти, картечници и бойци от разследващи елементи. Може да се употребява и за отдалечено наблюдаване посредством системи за дистанционно управление в композиция с видеозапис.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР