Компанията Спейс Екс изведе аржентински спътник за наблюдения на Земята

...
Компанията Спейс Екс изведе аржентински спътник за наблюдения на Земята
Коментари Харесай

Спейс Екс изведе аржентински спътник на орбита

Компанията " Спейс Екс " изведе аржентински сателит за наблюдения на Земята на орбита от базата Ванденбърг и върна за първи път първата степен на ракетата на мястото на изстрелването в Калифорния, заяви Асошиейтед прес.

 © Българска телеграфна агенция
Основната цел на задачата беше да бъде изведен спътникът САОКОМ 1 А на орбита, само че компанията " Спейс Екс " искаше също да показва усъвършенствана система за връщане на първата степен на ракетата на мястото на изстрелването - военновъздушната база Ванденбърг на към 200 км от Лос Анджелис.

Досега компанията беше спускала първата степен на земя във Флорида и на платформи край Флорида и Калифорния, само че не и на суша край Западния бряг.

След извеждането на спътника първата степен на ракетата се спусна отвесно на площадката " Зона 4 ". Това е 30-ото сполучливо връщане на първата степен на ракетата за " Спейс Екс ".

Спътникът САОКОМ 1 А ще работи дружно с няколко апарата на Италианската галактическа организация. Той е оборудван с радари със синтетична апература, които ще се употребяват за ръководство на бедствени обстановки и за наблюдения на земната повърхнина. Предстои изстрелването и на втори подобен сателит.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР