Компанията се възползва от силното търсене на датчици за изображенияПод

...
Компанията се възползва от силното търсене на датчици за изображенияПод
Коментари Харесай

Sony поскъпна до 9-годишен максимум

Компанията се възползва от мощното търсене на сензори за изображения

Под управлението на Казуо Хираи Sony още веднъж стартира да печели солидно

Борсовите котировки на Sony се повишиха до 9-годишен най-много тази седмица, откакто компанията разгласява финансовите си резултати за последното тримесечие и увеличи прогнозата си за облага до рекордно висока стойност, съобщи Ройтерс.

В резултат на мощното търсене на сензори за изображения и висококласни тв приемници, оперативната облага на Sony ще доближи 630 милиарда йени (5,57 милиарда долара) за настоящата финансова година. Това е с 26% повече от резултата за предходната година и надвишава със 7% междинната прогноза на анализаторите.
още по тематиката
Под управлението на президента Казуо Хираи Sony поправя бизнеса на губещите подразделения за електроника и се възползва от мощното търсене на CMOS сензори за изображения от страна на производителите на смарт телефони и други устройства.

През последното тримесечие подразделението на Sony за фотосензори донесе на компанията оперативна облага в размер на 49,4 милиарда йени (433 млн. долара), до момента в който година по-рано този бизнес записва загуба от 4,2 милиарда йени.

Освен това бизнесът на Sony в областта на видео игрите и мрежовите услуги бележи 35,4% растеж на приходите през тримесечието до 433,2 милиарда йени (3,8 милиарда долара). Оперативната облага на подразделението се е нараснала със 188,3% до 54,8 млрд йени (480,6 млн. долара).

На фона на тези резултати акциите на Sony нарастнаха с 11,6%, като цената им доближи най-високата си стойност от юни 2008 година В сряда, 1 ноември, на борсата в Токио скъпите бумаги на компанията се търгуваха за 4846 йени (около 42,5 долара), вследствие на което пазарната капитализация на Sony доближи 54 милиарда $.

Същевременно, Sony търси нови източници на напредък и усилва вложенията си в перспективни посоки като изкуствения разсъдък. Компанията се върна на пазара за роботи и разгласи, че ще възобнови продажбите на робота-куче Aibo, последният модел на който беше свален от произвеждане през 2006 година, заради финансови проблеми.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР