Компанията, регистрирана в Лондон, заяви, че е подписала споразумение за

...
Компанията, регистрирана в Лондон, заяви, че е подписала споразумение за
Коментари Харесай

„Бритиш Еъруейз“ купува испанската „Еър Европа“ за 1 млрд. евро

Компанията, записана в Лондон, съобщи, че е подписала съглашение за трансакция със притежателя на „ Еър Европа “ „ Globalia “ на стойност 1,2 милиарда $.
IAG добави, че „ Еър Европа “ ще добави съществуващите испански подразделения „ Иберия “ и „ Вюелинг “ и ще помогне на Мадрид да поеме четирите най-големи въздушни хъба в Европа: Амстердам, Франкфурт, лондонското „ Хийтроу “ и парижкото „ Шарл Дьо Гол “.

Британската компания изясни, че ще финансира договорката с дълг и чака трансакцията да генерира обилни спестявания във връзка с разноските и продажбите, заяви БГНЕС.

„ Придобиването на „ Еър Европа “ би добавило нова конкурентна, рентабилна самолетна компания към IAG, консолидиране на Мадрид като водещ европейски център и вследствие на това IAG да реализира южноатлантическо водачество, генерирайки спомагателна финансова стойност за нашите акционери “, съобщи изпълнителният шеф на IAG Уили Уолш.

Шефът на „ Иберия “ Луис Галего добави, че този ход е подтик за Мадрид. " Това е от стратегическо значение за мадридския хъб, който през последните години изостава от други европейски центрове ", сподели Галего. " След това съглашение Мадрид ще може да се конкурира с други европейски центрове при равни условия с по-добра позиция по маршрутите от Европа до Латинска Америка и опцията да стане портал сред Азия и Латинска Америка. "

„ Еър Европа “ лети до 69 дестинации по целия свят, в това число Карибите, Латинска Америка, Северна Африка и Съединени американски щати. Тя е превозила 11,8 млн. пасажери предходната година, с доходи от 2,1 милиарда евро и оперативна облага от 100 млн. евро.

IAG транспортира към 113 млн. пасажери годишно до общо 268 дестинации.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР