Компанията потвърди ангажираността си да създава стойност за обществото и

...
Компанията потвърди ангажираността си да създава стойност за обществото и
Коментари Харесай

Huawei представи годишния си отчет за 2020 година

Компанията удостовери ангажираността си да основава стойност за обществото и потребителите си, без значение от компликациите

На Глобална конференция на 31 март, предавана онлайн, Huawei показа Годишния си доклад за 2020 година. Макар и със занимателен ритъм на напредък, резултатите значително дават отговор на прогнозните. Приходите на компанията за 2020 година доближиха 115.68 милиарда евро (CNY891.4 billion), което значи растеж на годишна база от 3.8%, а чистата облага нарастна с 3.2% на годишна база до 8.38 милиарда евро (CNY64.6 billion).

Въпреки оперативните компликации, породени от държавната администрация на Съединени американски щати през 2019 и 2020 година, Huawei продължава да се обръща към KPMG за независма и справедлива оценка на финансовото си състояние. Документът, показан от KPMG, е общоприетоо, нередактирано умозаключение след одит. Каквито и да са събитията, Huawei се ангажира с политика на бистрота като разкрива оперативните си данни пред държавни управления, клиенти, снабдители, чиновници и сътрудници.

През 2020 година Carrier подразделението на Huawei продължава да обезпечава устойчиво опериране на над 1500 мрежи в над 170 страни и райони. Междувременно компанията взе участие в над 3000 новаторски плана по имплементация на 5G в над 20 промишлености като рандеман на въглища, произвеждане на стомана, пристанищна активност и редица други производства.

Enterprise подразделението от своя страна създава интелигентни решения за разнообразни сюжети и промишлености. Във време на международна пандемия Huawei обезпечава техническа експертиза и решения с основно значение за битката с вируса. Пример за това е употребяващо изкуствен интелект решение за диагностика, основано в Huawei Cloud, което оказва помощ на лечебните заведения по света да понижат натоварването върху здравната си инфстрактура. Huawei Cloud основаните решения на компанията взаимно с нейните сътрудници основават онлайн платформи за образование на над 50 милиона възпитаници.

Потребителското поделение (Huawei Consumer Business Group) продължава в посока развиване на HarmonyOS и Huawei Mobile Services (HMS) екосистемата. Seamless AI Life тактиката, позната още като " 1 + 8 + N ", води до все по-интелигентно потребителско преживяване с всички устройства и във всички сюжети, като се концентрира върху направленията Smart office, Fitness & health, Smart home, Easy travel, и Entertainment.

" През миналата година останахме мощни пред компликациите ", показа Кен Ху, ротационен ръководител на Huawei. " Продължаваме да развиваме нововъведения, с цел да сътворяваме стойност за потребителите, да помогнем в битката с пандемията и да поддържаме както възобновяване на стопанската система, по този начин и обществения напредък в света ".

2020 бе изключително интензивна за Huawei и на българския пазар. „ Отчитаме доста сполучлива година за серията P40, първата всеобща серия, основана на личния ни магазин за приложения AppGallery. За първи път предложихме преносимите компютри от серията Matebook на българските консуматори и резултатите надминаха упованията ни. Утвърдихме позициите си на пазара на смарт часовници и навлязохме и в премиум аудио сегмента с цяла сбирка от устройства за разнообразни сюжети на слушане на музика и качествена връзка. Годината бе изпълнена с голям брой акции в помощ на потребителите по време на пандемия, както и такива, които ангажират почитателите ни в модерни креативен процеси, като второто издание на Huawei Smartphone Film Festival за късометражни филми, снимани с устройства на марката. ", разяснява Дарина Иванова, Мaркетинг шеф на Huawei Consumer Business Group за България и Северна Македония.

Финансовите резултати в годишния доклад на Huawei за 2020 година са без значение одитирани от KPMG, една от „ Големите четири " одиторски компании в света. Той може да бъде изтеглен от https://www.huawei.com/en/annual-report/2020

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР