Компанията откри нова здравна лаборатория в Хелзинки Светлин Желев преди

...
Компанията откри нова здравна лаборатория в Хелзинки Светлин Желев преди
Коментари Харесай

Huawei с крачка напред в разработването на иновативни носими технологии

Компанията откри нова здравна лаборатория в Хелзинки

Светлин Желев преди 7 секунди 0 Сподели _cuva

Най-четени

IT НовиниДаниел Десподов - 16:06 | 01.11.2023

В най-големия термоядрен реактор в света бе запалена първата плазма

IT НовиниЕмил Василев - 18:00 | 30.10.2023

SR-91 „ Aurora “: Хиперзвуковият шпионски аероплан на Съединени американски щати, който лети с над 7400 км/ч, и който публично не съществува

АвтомобилиИван Давидов - 4:26 | 31.10.2023

Класация на всяко потомство Toyota RAV4 от най-лошото до най-хубавото

Светлин Желевhttps://www.kaldata.com/Главен редактор

Както може би знаете, в случай че следите Kaldata постоянно, преди една седмица бяхме посетители на откриването на специфична лаборатория във Хелзинки, Финландия от страна на Huawei.

През последните години компанията очевидно подчертава над разработките в региона на носимите технологии, а след представянето на WATCH GT 4 по време на събитието Fashion Forward в Барселона предишния месец, тя към този момент направи идната си стъпка със тактиката си за носими артикули.

Това не е първата сходна лаборатория за Huawei, която дължи достиженията на сегашните си артикули на здравните лаборатории в Сиан и Съншан в Китай. Екипът за научноизследователска и развойна активност на Huawei в региона на интелигентните носими устройства стартира да възнамерява глобализиране на изследователските си старания, откакто в съдействие с Ipsos организира изследване с 8000 участници в района, при което се открива, че големият брой европейци (91% от анкетираните) желаят да подобрят най-малко един аспект от метода си на живот, обвързван със здравето, и че 50% от европейците не са удовлетворени от равнището на физическата си форма.

Компанията подчертава над уговорката си към качеството и потребителското преживяване на нейните носими артикули. Беше ни доста забавно да разберем по какъв начин тъкмо работи една сходна лаборатория и с какви уреди разполага, а от Huawei се похвалиха, че оборудването, предоставено на разработчиците е от международна класа и обгръща над 20 типа спорт.

Rebecca Immonen, national team cross-country skier

Финландската лаборатория разполага с многофункционална бягаща пътека, която включва даже спортове в инвалидни колички, бягаща пътека с уреди за задълбочена статистика на бягането, открита фитнес зона с разнообразни кростренажори и уреди за кардио извършения, модернизиран ски симулатор и басейн с насрещно течение – всеки от които е съгласуван с известните спортни ползи на европейските консуматори.

Anna Kotonen, National sprint distance champion

По-конкретно, ски симулаторът и басейнът в лабораторията са снабдени с функционалности, които разрешават изискванията на машините да имитират действителни условия на околната среда. Така да вземем за пример ски симулаторът прибавя регулируема скорост, надолнище и интерактивни направления и пръти, а басейнът с насрещно течение има регулируема температура, качество и динамични водни струи, които могат да създават дебит до 350 m3/h, създавайки „ безпределно “ разстояние, което усъвършенства достиженията.

В изследване, оповестено от Statista, някои от спортовете с най-голям рейтинг се разкриват като тичане, каране на ски, колоездене и плуване. Обхващайки над 20 типа спорт, европейските консуматори, без значение дали са начинаещи или експерти, ще могат да тестват и подобрят своите фитнес качества в многочислените станции на Health Labs.

От Huawei споделят, че лабораторията ще употребява HUAWEI WATCH GT 4 за ежедневните си проучвателен сесии, които ще включват новопредставените му функционалности като следене на калориите Stay Fit, усъвършенстваните функционалности за цялостна оценка на интензивността Activity Rings и TruSportTM – научнообоснована фитнес рамка с над 100 спортни режима.

Johan Uunila, former downhill skier

Всъщност TruSport е основана на финландска земя в изследователския център в Хелзинки, основан от Huawei. Научната система за ръководство на спорта е в положение интелигентно да дешифрира седем съществени индикатора на спортната физиология, като да вземем за пример оптимално асимилиране на О2, калории, аеробно/анаеробно подготвително налягане, подготвително натоварване, време за възобновяване, прогнозиране на осъществяването и осъществяване в действително време при човешко придвижване.

С тези статистически данни TruSport е в положение да дефинира количествено способността на потребителите да бягат, да записва и проучва данните от тренировките, да дава персонализирани оферти за тренировки и проекти за образование и да оказва помощ на потребителите да поддържат теоретичен спорт и здравословен метод на живот.

От друга страна, функционалността за разкриване на калории Stay Fit употребява логаритъм с изкуствен интелект, с цел да усъвършенства точността на разхода на сила съгласно признатите и изгорените калории. Освен това тя се зарежда от най-съвременната технология за мониторинг на сърдечния темп TruSeen 5.5+ на Huawei, която обезпечава по-висока акуратност на следене на калориите спрямо главните логаритми, употребявани в промишлеността.

Заедно с пръстените за интензивност участниците в лабораторията могат елементарно да наблюдават равнището на интензивност, което са постигнали във всяка подготвителна зона, което им дава статистически данни за напредъка им в действително време и им разрешава да оценят представянето си на място.

HUAWEI WATCH GT 4 се употребява и в Здравната лаборатория на HUAWEI за оценка на човешкия кардиопулмонален потенциал (максимален размер на О2), което ще разреши на откривателите да правят оценка спортните достижения по-научно и даже да правят оценка по-точно човешките спортни качества, с цел да подобрят сигурността на упражненията.

Бъдещето на спортната просвета и носимите технологии, учредено на научни проучвания

Като цяло HUAWEI Health Lab е добра вест освен за бъдещите нововъведения на Huawei, само че и за промишлеността като цяло. Лабораторията даде опция на Huawei да откри симбиотични партньорства с локални и районни институции в района за възстановяване на изследователските стратегии в региона на спортните науки, където Huawei работи като промишлен сътрудник, предоставяйки своите технологии за смарт часовници като главно средство за осъществяване на проучвания.

Компанията изрази проектите си да си партнира с институции и специалисти в Европа, профилирани в региона на спорта за хора с увреждания, в устрема си да създаде логаритми за различаване на спортове за хора с увреждания в своите лаборатории и бъдещите си смарт часовници. Ако това се развие сполучливо, то несъмнено би могло да усъвършенства приобщаването в спортния бранш и да запълни съществуващата празнота на пазара на смарт часовници.

Освен многото настоящи съдействия в региона на сърдечно-съдовите проучвания, Huawei работи и по разширение на партньорствата си в региона на здравните проучвания с повече европейски здравни институти. Това включва главно здравни проучвания на кръвната глюкоза, които ще подкрепят потребителите в ранното идентифициране на риска от хипергликемия посредством лични логаритми за фрактално измерение на кръвната глюкоза.

Създаването на HUAWEI Health Lab в Хелзинки също по този начин ясно демонстрира, че компанията не просто си слага за цел да развива своите носими устройства в посока мода, само че и в региона на новаторските си технологии.

Tero Setola, world’s top age group triathlete and cyclist
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР