Компанията Oppo официално потвърди, че разработва камера за смартфони от

...
Компанията Oppo официално потвърди, че разработва камера за смартфони от
Коментари Харесай

Oppo потвърди своята камера за смартфони с 10х оптично увеличение

Компанията Oppo публично удостовери, че създава камера за смарт телефони от ново потомство, осигуряваща десетократно оптично нарастване .

Да си напомним, че още по време на ревюто Mobile World Congress в Барселона, компанията Oppo показа своята нова технология за камери на смарт телефони 5X Precision Optical Zoom .



Новата технология е аналогична на показания преди две години на MWC първообраз с 5-кратен оптичен зум. При нея се употребява вътрешното пространство по ширината на смарт телефона, с цел да обезпечи нужната физическа дълбочина посредством потреблението на характерна призма. Новата камера е с еквивалентно фокусно разстояние 15,9-159 мм . На процедура, това са три съществени обектива, обединени в една обща оптична система. Начинът на работа не е комплициран: когато потребителят усилва изображението, вторият обектив се придвижва в специфичния канал на корпуса, а светлината попада върху датчика с помощта на призмата.



Интересно е, че новата камера има и оптична стабилизация на изображението. Но към този момент Oppo нищо не споделя за апертурата, която бе главният минус при предходните опити за камери за смарт телефони с огромно оптично нарастване.

Oppo разгласи, че ще показва опциите на новата камера по време на настоящия Mobile World Congress 2019, само че не се знае, дали това ще бъде комерсиален артикул. Компанията сподели още, че на MWC 2019 ще покаже и нов екранен скенер за пръстови отпечатъци, който е с 15 пъти по-голяма повърхност от дактилоскопичните скенери, поставяни на задния панел на смарт телефоните.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР