Компанията Nexo се е съгласила да плати 45 милиона долара

...
Компанията Nexo се е съгласила да плати 45 милиона долара
Коментари Харесай

Край на аферата около Nexo, вижте какво се споразумя компанията със САЩ

Компанията Nexo се е съгласила да заплати 45 милиона $ на американските регулаторни органи и ще приключи нерегистрираното предложение на крипто артикули.

Това заяви Комисията за скъпи бумаги и тържища на Съединените щати, която упрекна Nexo, че е нарушила разпоредбите, предлагайки артикул за крипто кредитиране.

Nexo реализира историческо съглашение с регулаторите в Съединени американски щати, оповестява Българска национална телевизия.

За да избегне следствие на управляващите, учредената от българи компания ще заплати 22,5 милиона $ наказателна клауза и в допълнение същият размер санкции.

В извънсъдебното съглашение Nexo не признава или отхвърля констатациите на организацията. Компанията би трябвало да заплати паричната глоба в границите на 12 месеца.

С това се поставя завършек на инспекциите на американските регулатори на активността на Nexo, касаещи бизнеса на компанията.

Nexo, водещата международна институция за цифрови активи, реализира дефинитивно съглашение с Комисията за скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати (SEC), Асоциацията на админите на скъпи бумаги в Северна Америка (NASAA), състояща се от всички 50 американски щата и три територии, Главния прокурор на Ню Йорк (NYAG), Департамента по банково дело на Тексас, Отдела по банково дело и скъпи бумаги в Аляска, както и Отдела за контрол на потребителски услуги във Вашингтон.

Ето някой елементи по споразуменията:

Не са налице каквито и да било изказвания или обвинявания от страна на федералните регулатори на Съединени американски щати, че Nexo е взело участие в машинация или подвеждащи търговски практики, или че клиенти на Nexo са били ощетени или подведени по отношение на финансовото положение на компанията. Това поставя край и на всички производства във връзка с компанията в осем американски щата, които са напълно от административен темперамент.

Единствената констатация на щатските регулатори по отношение на несъответствия със законови условия от страна на компанията е във връзка с липса на нужната регистрация за предложение в Съединени американски щати на лихвоносещия артикул на Nexo, признат за скъпи бумаги.

С това американските регулатори завършиха своите всеобхватни инспекции на активността на Nexo, касаещи бизнеса на компанията.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР