Компанията на Илон Мъск Neuralink, която създаде мозъчния чип, се

...
Компанията на Илон Мъск Neuralink, която създаде мозъчния чип, се
Коментари Харесай

Илон Мъск започва чипирането на хора от следващата година

Компанията на Илон Мъск Neuralink, която сътвори мозъчния чип, се надява чипирането на хора да стартира от идната година.

Neuralink създаде чип, който се вгради в мозъците на хората за стимулиране и запис на мозъчната активност. Чипът е предопределен за медицински цели, като лекуване на неврологични болести и съществени увреждания на гръбначния мозък. Устройството ще помогне и на хора страдащи от квадриплегия или тетраплегия, което значи цялостна или частична парализа на ръцете и краката.

" Технологията на Neuralink работи доста добре при маймуни. Правим доста проби и просто удостоверяваме, че устройството е доста безвредно и надеждно. Освен това то може да бъде отстранено извънредно елементарно.Надяваме се слагането на първите чипове при хора да е през 2022 година Това ще са пациенти с тежки увреждания на гръбначния мозък като тетраплегици, квадриплегици. В очакване сме на утвърждението от страна на Агенцията за надзор на храните и медикаментите на Съединени американски щати ", уточни Мъск.

„ Напредъкът ще се форсира, когато имаме чипове в хората (трудно е да водим задълбочени диалози с маймуни) идната година “, добави той в Туитър.

Тази година Neuralink разгласява видео на маймуна, която играе видео игра благодарение на нейния чип, а през юли съобщи, че ще създаде технологията си, тъй че да може да разреши на квадриплегиците да управляват цифровите устройства с мозъка си.

През юли биотехнологична компания на име Synchron също създаде подобен вид чипове и получи утвърждение от Агенцията по храните и медикаментите да стартира проби върху хора.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР