Компанията на Илън Мъск тази година ще произведе 1,8 милиона

...
Компанията на Илън Мъск тази година ще произведе 1,8 милиона
Коментари Харесай

Тесла отчете рекордна печалба, леко вдига цените

Компанията на Илън Мъск тази година ще създаде 1,8 милиона автомобила
Американският производител на електрически автомобили и слънчеви панели " Тесла " (Tesla) регистрира рекордна чиста облага за последното тримесечие на предходната година - 3,69 милиарда $, което е с 59 % повече, в сравнение с за същия интервал на миналата година, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Приходите на компанията за последната четвърт на 2022 година възлизат на 24,32 милиарда $ - под упованията на анализаторите, които предвидиха те да доближат 24,67 милиарда $.

Изпълнителният шеф на " Тесла " Илон Мъск сподели, че без значение от оповестеното по-рано този месец понижение на цените на някои от колите с до 20 %, търсенето на продуктите на компанията е огромно, а продажбите са лимитирани от производството.

Някои анализатори споделиха, че намаляването на цените е симптом за спад в продажбите на " Тесла ", само че от началото на януари компанията записва най-значителния размер поръчки за начало на годината в историята си, както означи и Мъск в уебкаст с анализатори.

" Смятаме, че търсенето ще бъде положително макар евентуалното стесняване на пазара за коли като цяло. Търсенето доста надвишава производството ", акцентира Мъск и добави, че " Тесла " даже леко усилва цените.

В писмо до вложителите през вчерашния ден компанията разгласи, че тази година ще създаде към 1,8 милиона автомобила, а Мъск предвижда, че и продажбите ще са от този порядък.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР