Компанията Lynk&Co, основана от китайския концерн Geely и принадлежащата му

...
Компанията Lynk&Co, основана от китайския концерн Geely и принадлежащата му
Коментари Харесай

Нова китайска компания продаде 6000 автомобила за 137 секунди по интернет

Компанията Lynk&Co, учредена от китайския тръст Geely и принадлежащата му марка Volvo, стартираха продажбите на своя първи модел - кросоувъра 01. Първоначално автомобилът ще се предлага само по интернет, оповестява изданието Autocar, представено от Automedia.

Цените на автомобила започват от 170 000 юана (21 765 евро), като началото на продажбите сложи и нов връх. Само за първите 137 секунди след стартирането на автомобила в уеб страницата на Lynk&Co, от него бяха изкупени 6000 бройки.

Кросоувърът Lynk&Co 01 бе показан през 2016 година, единствено месеци след основаването и на самата копания. На първо време моделите на марката ще се продават единствено в Китай, само че упоритостите са географията да се разшири с прибавянето на Северна Америка и Европа.

Моделът, както и останалите коли на Lynk&Co, е построен на новата компактна платформа CMA. Тя е създадена от компанията CEVT, взаимно дружество на Volvo и Geely.

Засега кросоувърът се предлага единствено с бензинов 2,0-литров турбомотор със 190 к.с., който е смесен със 7-степенна роботизирана скоростна кутия. Догодина ще излезе и версия с 3-цилиндров турбодвигател с размер 1,5 литра, разрастващ 179 к.с.

Любопитното е, че компанията е подготвена да даде на клиентите си пожизнена гаранция на своите коли. Освен това Lynk&Co ще обезпечи на купувачите си безвъзмезден и безлимитен достъп до Интернет.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР