Компанията, която стои зад ключовата услуга за дистанционна работа -

...
Компанията, която стои зад ключовата услуга за дистанционна работа -
Коментари Харесай

Дори Zoom задължава работниците да се върнат в офиса

Компанията, която стои зад основната услуга за отдалечена работа - Zoom - към този момент задължава служащите си да се върнат в офиса.

За момента това е единствено два дни в седмицата и ще важи за чиновници, които живеят в границите на 80 км в един от деветте офиса на компанията.

Zoom избухна по време на пандемията от COVID-19 и от относително незнайна услуга за видеоконферентни диалози стана една от най-ползваните в света. Комбинация от положително качество на видео и тон, малко натоварване на мрежата и 40-минутни срещи в безплатната версия изстреляха приложението пред Skype, Webex, Гугъл Meet и Microsoft Teams. Подобно на " да гугълнеш ", зуумването се трансформира в дума за осъществяване на видеоразговор по време на локдауни и при затворени офиси.

Пандемията обаче стихна и избухливият напредък на компанията - също. Пазарната оценка на компанията се срина до равнища от преди пандемията, а този февруари бяха съкратени 1300 души.

Въпреки това огромна част от света към момента работи отдалечено и Zoom остава желано приложение за задачата. Сега компанията желае да възвърне офисната си просвета. Главният изпълнителен шеф Матю Саксън акцентира, че задачата е работното място да бъде за социализация, не толкоз за работа. Премахнати са кабинките, има по-малко бюра (пък и по-малко служители) и повече общи пространства.

Очаква се обаче доста чиновници да са недоволни от наложителното връщане в офиса и да изоставен - тъй като от ден на ден компании оферират напълно отдалечена работа.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР