Компанията инвестира усилено в изследвания и разработкиКитай напредва забележително бързо

...
Компанията инвестира усилено в изследвания и разработкиКитай напредва забележително бързо
Коментари Харесай

Китайската ZTE има 5-нанометров чип за 5G оборудване

Компанията влага интензивно в проучвания и разработки

Китай напредва удивително бързо в създаването на чипове
(снимка: CC0 Public Domain)

Китайският производител на телекомуникационно съоръжение ZTE напредва в разработките на чипове по най-модерните софтуерни процеси. С ерийни 7-нанометрови процесори на ZTE към този момент се употребяват в 5G инфраструктура, а в този момент компанията приготвя за стартиране и артикули по 5-нм технология .

Това не са системи на чип (SoC) като тези, употребявани в смарт телефоните, а профилирани съставни елементи, вграждани в оборудването за 5G мрежи, заяви Gizmochina.
още по тематиката
Броят на китайските компании, способни да създават 5-нанометрови чипове, към момента е дребен. Освен ZTE такива благоприятни условия има Huawei, за която е известно, че е основала 5-нанометровата SoC Kirin 1020.

Подобни разработки са доказателство за забележимия прогрес на Китай в микроелектрониката и индикатор за това, че страната прави всичко допустимо да понижи зависимостта си от американските снабдители.

ZTE влага съществено в проучвания и разработки. Според вицепрезидента на компанията, вложенията са се нараснали изключително след глобите на Съединени американски щати против Huawei.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР