Компанията Gartner публикува прогнозата си за световния пазар на мобилните

...
Компанията Gartner публикува прогнозата си за световния пазар на мобилните
Коментари Харесай

До 2021 година почти всеки десети продаван смартфон ще може да работи в 5G-мрежата

Компанията Gartner разгласява прогнозата си за международния пазар на мобилните апарати, смарт телефоните и елементарните мобилни телефони през идващите години.

Според прогнозите, през предходната година са продадени общо 1,86 милиарда апарата. През тази година се чака леко нарастване — почти с 2,6 %. В резултат на това, в края на годината размерът на пазара ще доближи 1,90 милиарда единици. През 2019 година тази цифра се чака да нарасне до 1,92 милиарда бройки.

Отбелязва се, че през настоящата година в сегмента на смарт телефоните се чака растеж в доставките с 6.2 %. На „умните“ апарати се приписва почти 87% от общия размер на продадените мобилни апарати.



През идната година, оповестява Gartner, ще стартират да се появяват първите смартфони, поддържащи работа в мобилните мрежи от пето потомство (5G). До 2021 година, съвсем всеки десети продаван смарт телефон — 9 % — ще може да работи в 5G-мрежите.

Ще Добавим също, че първата пълноценна мрежа от пето потомство би трябвало да проработи при започване на идната година. Според прогнозите, броят на 5G-връзките през 2023 година ще доближи 1 милиарда в целия свят.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР