Компанията Еврохолд България иска да привлече 154 млн. лева инвестиции

...
Компанията Еврохолд България иска да привлече 154 млн. лева инвестиции
Коментари Харесай

Еврохолд търси 154 млн. лева през борсата заради сделката с ЧЕЗ

Компанията " Еврохолд България " желае да притегли 154 млн. лв. вложения посредством издаването на нови акции на борсата. Решението за нарастване на капитала на сдружението е взето на изключително общо заседание, оповестиха в понеделник от компанията.

" Еврохолд " ще емитира до 80 млн. нови привилегировани акции, всяка с номинал 1 лева и емисионна стойност 1.95 лева По този метод холдингът може да набере до 154 млн. лева Набраните средства ще бъдат употребявани за укрепване на финансовата позиция на групата, както и в поддръжка на нейната агресия.

В известието не се показва непосредствено, че средствата са нужни за финансирането на договорката за българските активи на чешката енергийна компания ЧЕЗ. Припомня се обаче, че предходната седмица " Еврохолд " получи ексклузивност за придобиването на активите на " ЧЕЗ Груп " в България.

Публичното сдружение взе участие независимо в процедурата. Ще финансира договорката " със лични средства и с поддръжката на водещи западноевропейски банки ".

" Намерението за придобиване на активите на " ЧЕЗ Груп " в България е част от дълготрайната тактика на Еврохолд за нахлуване в нови контролирани бизнес сегменти, предлагащи огромни благоприятни условия за резистентен напредък ", написа в известието.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР